Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Efterskörd Nordin

Det kommer väl att skrivas en del om Nordins övergång till IFK Göteborg under de närmaste dagarna.


120203. Rynninge IK: Rynninge IK önskar Nordin lycka till i Göteborg


120202.AftonbladetPakten som gav sju miljoner kr
Tidningen skriver om hur diskussionerna gick i somras, då Nordin förlängde sitt ÖSK-kontrakt med fem år (som väl egentligen var fyra och ett halvt år). Många har ju frågat sig hur det kan komma sig att Nordin valt att lämna ÖSK så kort tid efter det att han skrivit ett så långt nytt kontrakt. Enligt tidningen verkar det dock båda parter ha varit medvetna om och förberedda på att Nordin skulle kunna lämna klubben om det dök upp ett tillräckligt attraktivt erbjudande. Enligt Nordin var det hans sätt att betala tillbaka till ÖSK för det man gjort för honom.


120202. Money from heaven.
Det är inte bara på ÖSKs bankkonto som det kommer att fyllas på nu när Nordin säljs. Även de klubbar som han tidigare representerat kommer att få en slant genom den så kallade solidaritetsersättningen. Denna uppgår till 5% av kontraktsvärdet.

Enligt papperstidngens beräkningar kommer detta vid ett kontraktsvärde på 7,5 mkr att innebära att Eskilstuna City får 56 tkr, Rynninge IK 150 tkr och att ÖSK Ungdom erhåller 169 tkr. Beträffande ÖSK Ungdom är dock bilden något oklar eftersom frågan är om han, då han var registrerad i denna förening, tillhörde ÖSK Ungdoms pojklagsverksamhet eller om han var medlem i en talangverksamhet som administrerades och bekostades av ÖSK Fotboll.

Utöver dessa belopp  är det dessutom möjligt att mer pengar går till Rynninge om det finns någon vidareförsäljningsklausul i kontraktet  som skrevs då Nordin gick från Rynninge till ÖSK. Det lär det ha gjort, men det har även cirkulerat rykten om att detta avtal förhandlats bort eller i alla fall procentmässigt reducerats.


120202. Aftonbladet: ”Klart jag förstår fansens ilska…”
Aftonbladet har intervjuat Nordin Gerzic efter övergången. Det är dock inte ÖSKs supportrar han syftar på i citatet utan IFKs efter det uttalande han tidigare gjort om att aldrig skulle kunna tänka sig att spela i IFK Göteborg.


120202. Alltid Blåvitt: Sagan om Nordin Gerzic – Att döma är att fela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.