Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hårda förhandlingar om Gerzic

IFK Göteborg har enligt bland annat GP utlyst en presskonferens till kl. 14:00. Den allmänna uppfattningen är att då kommer Nordin Gerzic att presenteras som ny lagmedlem.

Göteborgs-Posten rapporterade igår om en fåordig Gerzic som på kvällen via tåg anlände  till Göteborg. Av artikeln framgår även att förhandlingarna mellan ÖSK och IFK verkar ha varit både hårda och långdragna. Tidningen skriver, att både IFK Göteborgs första och andra bud förkastades av ÖSK och att affären då såg ut att gå i stöpet. Men Pontus Wernblooms försäljning från AZ Alkmaar till CSKA Moskva innebar att IFK fick (eller snarare kommer att få) påfyllning på bankkontot och då höjde man sitt bud till en nivå som ÖSK kunde acceptera.

Det är ju rätt märkligt att läsa (om nu ovanstående stämmer), att det inte var värderingen av Nordin som var den springande punkten utan IFKs ekonomiska situation. Annars tycker man kanske att en eller annan miljon hit eller dit inte borde spela så stor roll om man anser att spelaren verkligen är värd det åsatta priset. I det här fallet tycks det dock ha varit likviditeten som gjorde, att IFK till att börja med inte ansåg sig kunna möta ÖSKs bud.

ÖSK hade ju å andra sidan en mycket bra förhandlingssituation. Man hade lika gärna kunnat behålla Nordin som ju är kontraktsbunden flera år framåt i tiden. Därför kunde man kosta på sig att säga nej både en och två gångar. Bra jobbat av ÖSK, men framför allt skall man rikta en tacksamhetens tanke till Nordin som skrev det långa kontraktet i höstas. Tack för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *