Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK klart störst i Örebro

ÖLFF har kallat till sitt årsmöte, som arrangeras den 5 mars. Av röstlängden framgår hur många licenser som distriktets klubbar tagit ut, vilket i sin tur säger hur många aktiva fotbollsspelare som representerar klubben. Licenser tas ut från och med det år en spelare fyller 15 år, så det finns på många håll en hel del ungdomsverksamhet som inte kommer med i sammanställningen.

För ÖSK och Karlslund som bedriver sin verksamhet under flera olika klubbnamn så har jag slagit ihop antalet licenser till en ”huvudförening”. Speciellt beträffande ÖSK är det för en utomstående mer eller mindre omöjligt att se hur många licenser som finns i resp. delförening eftersom de flesta spelar under ett annat klubbnamn än den ansvariga organisationens.

De 20 största föreningarna i Örebrodistriktet utifrån antalet lösta licenser är följande:

Örebro SK 650
Karlslund 362
IK Sturehov 334
Lillån FK 316
IF Eker 313
Rynninge IK 285
IFK Kumla 279
Frövi IK 266
Adolfsbergs IK 196
Glanshammars IF 186
Yxhults IK 175
Fellingsbro GOIF 161
Nora-Pershyttan BK 159
IFK Lindesberg 157
Latorps IF 155
Laxå IF 155
GSBK 152
Lekebergs IF 152
Sköllersta IF 149
Garphyttans IF 138
Hovsta IF 138

 Hela sammanställningen finner man här om man klickar på denna länk.

Att Örebro och Karlslund är de största föreningarna kommer väl egentligen inte som någon överraskning. Men Sturehov, Lillån och Eker överraskar (i alla fall på mig) med omfattningen på sin verksamhet. Speciellt gäller detta Lillån som på seniornivå för en rätt undanskymd tillvaro. När man ser de här siffrorna kan man förstå att planerna på en konstgräsplan i Lillån har högre prioritet än vad de har till exempel i Adolfsberg. Lillån och Hovsta har tillsammans drygt 450 licenser och eftersom deras seniorverksamhet är begränsad så innebär det att de har en väldigt massa ungdomar i sin verksamhet.

En annan siffra som förvånade mig var BK Forwards relativt undanskymda licenssiffra. De har bara 98 licenser, vilket ger en 31:a plats i sammanställningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.