Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kassan sinar hos KIF Örebro

KIF Örebro – stans andra allsvenska lag – verkar ha svårt att få ekonomin att gå ihop. Papperstidningen skriver idag, att klubbens styrelse beslutat att inte genomföra några fler värvningar inför den kommande säsongen. Detta innebär bland annat, att man måste dra tillbaka de kontraktserbjudanden som legat ute – bland annat ett som avsåg en isländsk landslagsspelare.

Att KIF Örebro har en ansträngd ekonomi är kommer inte som någon nyhet. Så sent som i slutet av augusti förra året gick kommunen in och stöttade klubben med lite drygt 1,5 mkr i form av ett eftersatt kapitaltillskott samt förskott på ersättningen för namnrättigheterna. Förvånande är det dock att man inte verkar ha bättre koll på hur man ligger till än att man ena veckan försöker värva kvalificerade spelare för att någon vecka senare införa ett totalt värvningsstopp.

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *