Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ståhl tränar och leder

ÖSK skriver idag på sin hemsida, att man engagerat Peder Ståhl för den dubbla uppgiften som lagledare för A- och U21-lagen samt som assisterande tränare för U21-truppen. Peder har redan varit engagerad under 20 år av sitt liv hos ÖSK, först 10 år som spelare i A-laget (1981-1990) och därefter 10 år som assisterande tränare (1993-2002) tillsammans med Sven Dahlkvist och Mats Jingblad.

Utöver tränaruppdraget hos ÖSK har han under senare år varit huvudansvarig tränare för Eskilstuna City vid två tillfällen (2003-2004, 2009-2010) samt lokalt för BK Forward (2005-2006) och Mellringe/Eker (2008). Jag har en känsla av att han under åren som tränare tidvis har varit kontroversiell genom de höga krav han ställt på spelarna i sina trupper.

Jag är fortsatt fundersam kring hur tränarskapet för U21-truppen kommer att fungera. Båda tränarna är nog egentligen överkvalificerade för sina respektive uppgifter, men samtidigt har båda andra arbetsuppgifter som kan ta fokus från talangutvecklingsuppdraget.

NA: Ståhl återvänder till ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.