Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Per Johansson till BK Forward

 

Per Johansson lämnar ÖSK och går till BK Forward.

 

Johan Arvidsson skriver i NA:s sportblogg, som normalt bara brukar användas för att återge arbetsvillkor för NA:s sportjournalister, att det nu är klart att Per Johansson lämnar ÖSK och elitfotbollen för att nästa säsong representera BK Forward.

Per lyckades aldrig etablera sig som en startspelare hos ÖSK, utan fick finna sig i en tillvaro som inhoppare på diverse platser. Att han dessutom verkade rätt skadebenägen bidrog säkert till att han hade svårt att motivera en plats i startelvorna. Efter att i princip ha fått stå stand-by i tre och ett halvt år tyckte han att det var dags för något nytt, vilket nog känns som ett korrekt beslut.

Lite förvånande är det väl att han trots intresse från Degerfors sida valde att stanna kvar i Örebro och spela med Forward en division längre ned. Det innebär rimligen att han skrinlagt sina planer på att ha elitfotboll som försörjningskälla och i fortsättningen får satsa på ett riktigt jobb som inkomstkälla. På sätt och vis ett steg i rätt riktning oberoende av om han väljer utbildning eller arbete som huvudsyssla under de närmaste åren.

En intressant aspekt i sammanhanget är den ekonomiska regleringen mellan ÖSK och Forward i samband med övergången. Om bloggens regelexpert har kalkylerat korrekt, så borde ÖSK ha rätt till en utbildningsersättning på knappt 50.000 kr för övergången. Pengar som Forward möjligen kan, men helt säkert inte vill betala till ÖSK. Klubbarna har säkert nått någon slags uppgörelse, men vilken den är lär vi aldrig få veta.

Tillägg, eftermiddag:
Ja, det blev som NA ”förutspådde”. Tidningen bekräftar nu övergången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.