Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Chencinski på ingång

FotbollDirekt skriver idag, att det verkar som om ÖSK är på väg med att göra klart med ytterligare en målvakt inför den kommande säsongen.
– Vi är väldigt nära en målvakt. Det kan bli så att vi presenterar redan imorgon, medger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren för FotbollDirekt.se

Målvakten ifråga tycks vara Tomer Chencinski, vars agent för tillfället inte vill kommentera ett eventuellt läge.
– Det bästa svaret jag kan ge dig är att jag kan ge dig ett bra besked om ungefär tjugofyra timmar, säger han.

Det mesta tyder alltså på att ÖSK har klarat ut att besätta målvaktsvakanserna. Simon Nurme, som tidigare indikerat att han är tveksam till den förlängning ÖSK erbjudit, verkar således att vara ute ur bilden. Vad som återstår att få fram är en yngre målvakt för U21-laget. Fast med två förmodligen jämnbra målvakter i A-truppen känns det fel att låta en talang ta målvaktsplatsen  hos U21-laget. Båda de potentiella förstamålvakterna behöver ju få speltid.  Det bästa vore kanske att värva Jacob Rinne, men sedan låna tillbaka honom till BK Forward. I U21-laget som inte har några krav beträffande klubbtillhörigheter får han ju spela ändå om behov skulle uppstå på grund av skador på Sandqvist eller Chencinski.

FotbollDirekt skriver även att ÖSK skall vara nära att göra klart med en mittfältare, men på den punkten verkar FotbollDirekt mera svävande. (Uppgifter gör gällande…. kan ju betyda lite vad som helst).

Tillägg vid lunchtid.
NA:  För lokaltidningen bekräftar nu Lennart Sjögren, att ÖSK kommer att släppa ett pressmeddelande under eftermiddagen om att man gjort klart med ytterligare en målvakt. Från ÖSKs sida vill man inte säga, att det rör sig om Chencinski men sträcker sig i alla fall så långt som att man medger, att det rör sig om en av de målvakter som varit här och provtränat.

Vasabladet: VPS utan målvakt

VPS Vaasa skriver på sin svenskspråkiga hemsida (men ingenting på den finskspråkiga):
Chencinski till Örebro
27-årige målvakten Tomer Chencinski flyttar inför nästa säsong till Örebro i Allsvenskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.