Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Arenakort kommer 2012

I den lilla broschyr som kom tillsammans med erbjudandet att teckna säsongsabonnemanget för år 2012 skrev ÖSK även några rader om det Arenakort som man avser att introducera nästa år.

Jag kan förstå, att ett sådant ur ÖSKs synvinkel ter sig attraktivt. De får låna pengar gratis av besökarna på Behrn Arena, försäljningen kommer att gå snabbare vilket speciellt under halvtidspausen är viktigt. Dessutom minskar kontanthanteringen i omfattning – i alla fall i de individuella kassorna. Slutligen lär det väl bli en del pengar över på korten som aldrig utnyttjas, vilket ger extra inkomster för klubben.

För besökarna på Behrn Arena är det väl mer tvivelaktigt om korten skall ses som någon egentlig förbättring. Ja, om det kommer att gå fortare i kaffe- och korvköerna är det förstås bra, men i övrigt överväger nog de negativa aspekterna. Att i förväg låsa upp pengar på ett kontantkort, som bara kan användas under en tretimmarsperiod 15 olika dagar på ett år hos en enda näringsidkare låter inte som en speciellt attraktiv idé – även om det innebär att man kanske får sitt kaffe någon minut snabbare.

För den som vill utnyttja möjligheten att skaffa sig ett arenakort erbjuder ÖSK möjligheten att teckna sig för ett sådant i förväg på hemsidan. Den minsta tillgängliga valören är 200 kronor och den högsta är 1000 kronor.

Eyravallsbloggen tror inte att det här är en idé som kommer att överleva mer än en säsong.

För övrigt noteras att elitserielaget Växjö Lakers har infört ett liknande system i sin nya hemmahall. Där har man helt och hållet tagit bort kontanthanteringen och besökarna kan enbart betala med betal-, kredit- och det speciella arenakortet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.