Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Staaf och Johansson till Degen?

11115 kväll. Staaf dementerar.
NA har fått tag på Robin Staaf, som dementerar att han varit i kontakt med Degerfors.
– Jag har inte haft det minsta kontakt med Degerfors och jag har absolut inte varit där, säger han till tidningen.

Per Johansson har verkar NA inte ha talat med, men det gjorde ju Karlskoga-Kuriren och Per verkade inte avvisande till möjligheten. Om han sedan varit i Degerfors eller ej vill jag låta vara osagt.

111115.
Karlskoga-Kuriren skriver idag
, att Robin Staaf och Per Johansson möjligen har varit i Degerfors för att diskutera fotboll med bruksklubben. Båda spelarna har kontrakt som går ut i år. När det gäller Robin så har ÖSK gjort klart att man inte avser att förlänga, medan Per har fått ett erbjudande om förlängning, som han ännu inte tagit ställning till. För Pers del handlar det framför allt om att få mer speltid – hos ÖSK har han haft rollen av bänkspelare och fått hoppa in när behov uppstått i försvar eller på mittfält.

Ett potentiellt problem för Pers del vid en övergång till Degerfors skulle kunna bli hur ÖSK ser på sin rätt till utbildningsersättningen. Per blir 23 nästa år, vilken gör att utbildningsersättning fortfarande utgår vid ett klubbyte. I det här fallet så skulle beloppet, som baseras på Superettans tariff, bli 147.000 kronor för åren 2009 och 2010, vilket är de sista åren, som räknas i det här sammanhanget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.