Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Riski: ÖSK har option månaden ut

På en inofficiell Widzew Lodzk hemsida skriver man, att ÖSK har en option/förköpsrätt på Riku Riski, som sträcker sig fram till slutet av november. Enligt artikeln uppgår det överenskomna transferpriset till en halv miljon euro.

Av artikeln att döma skulle polackerna gärna se att Riski blir såld. Man uppmanar till och med sina läsare att gå in på ÖSKs hemsida och rösta på Riski som årets spelare för att öka möjligheterna att försäljningen blir av.

Polackerna verkar tro, att det finns goda möjligheter att deras problembarn Riski till slut kommer att visa sig bli en god affär. Han köptes för motsvarande ca 3 mkr och värderas enligt optionsavtalet till drygt 50 % mer. Jag tror dock inte att ÖSK kommer att vilja betala i närheten av så mycket för finnen. Speciellt inte som hans nuvarande klubb helst av allt vill bli av med honom.

Googleöversatt artikel hos Widzewiak.pl: Fram till slutet av november kommer att avgöra ödet för Riskiego

Tillägg: Nu har även NA snappat upp nyheten. Jag undrar var de fick den ifrån.

Ett tillägg till:
Svartvitt har uppmärksammat, att de polska supportrarna uppenbarligen följt nätsidans uppmaning och röstat på Riski. Han hade 11 röster innan uppmaningen kom. När Svartvitt skrev artikeln hade han kommit upp i 2.353. Tvåa låg då Valdet Rama med 179.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.