Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Riski i finsk landslagstrupp.

Riku Riski som spelade inlånad hos ÖSK under hösten får fortsatt förtroende av den finske förbundskaptenen Mixu Paatelainen. Riku finns med i den landslagstrupp som tagits ut för att möta Danmark i Esbjerg den 15 november.

Var Riku kommer att spela nästa säsong är än så länge oklart. I samband med inlåningen till ÖSK skrevs det i polsk press att det fanns en köpoption med i paketet. Om det fanns ett sådant så har ÖSK ännu inte indikerat om man tänker utnyttja det. (Det kan ju tänkas att man avvaktar hur det går med andra tänkbara alternativ innan man bestämmer sig beträffande Riku).

Skulle det visa sig att ÖSK vill köpa loss mittfältaren så finns det möjligen ytterligare en svårighet att överbrygga. Finsk press rapporterar nämligen, att Riskis nuvarande klubb Widzew Lodzilta inte betalt hela övergångssumman. Om inte detta sker så kommer TPS, hans tidigare klubb, att kunna kräva tillbaka spelrättigheterna för hans del. Gör de det så lär en eventuell köpoption för ÖSKs del inte att ha något värde längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *