Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lång säsong 2012

Helsingborgs Dagblad skriver om planeringen inför nästa års allsvenska säsong. Den första omgången kommer att spelas i veckoslutet 31 mars / 1 april och den sista inte förrän den 4 november. Anledningen till den långa säsongen tycks framför allt vara att man skall ge plats för nästa års EM-turnering. Däremot kommer man att spela två omgångar under de olympiska spelen.

En nyhet för nästa år är att man återigen ändrar på formatet för den svenska cupen. De inledande omgångarna spelas på hösten och vad som väl närmast skulle kallas ett slutspel spelas sedan i mars månad. Detta enligt de planer som tidigare läckt ut via Aftonbladet. På så sätt får de flesta elitlagen en vettig sysselsättning under mars månad. Å andra sidan blir det lite rätt knappt om tid för de lag som vill arrangera tränings/semesterläger på varmare breddgrader.

Bloggen har tidigare skrivit om hur de nya planerna för Svenska Cupen ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.