Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svenska Cupen – nu och i framtiden

Svenska Fotbollförbundet skriver idag på sin hemsida, att nästa omgång av Svenska Cupen kommer att lottas den 21 juli efter det att matchen mellan IFK Göteborg och Falkenbergs FF avslutats. När cupmatchen mellan Helsingborg och Elfsborg skall spelas framgår inte, men borde det inte vara före den 21 juli i så fall. På förbundet cupsida har matchen inte ens fått ett datum än. Båda lagen har ju dessutom Europaspel att tänka på, så det kan bli tight.

Beträffande Svenska Cupen framtid så finns det, enligt Aftonbladet, nu ett nytt förslag som är under utarbetande. Det går ut på att två kvalificeringsomgångar spelas under hösten. På våren under mars månad spelas sedan ett gruppspel med åtta fyralagsgrupper. Gruppsegrarna går sedan vidare till ”riktiga” kvartsfinaler osv. En Champions League modell med andra ord. Förslaget lär ha mottagits positivt och nu filar man vidare på det.

Det nya upplägget skall väl delvis ses som ett förnyat försök att förlänga fotbollssäsongen/förkorta försäsongen. På det här sättet får elitklubbarna en möjlighet att förlänga säsongen med minst tre ytterligare tävlingsmatcher i mars månad. Det publiktapp som man råkade ut för förra året då man försökte sig på en tidig start för allsvenskan behöver man inte frukta i det här sammanhanget eftersom det i alla all är så få som går på cupmatcherna. Det kan till och med bli att publiintresset ökar eftersom det ger en chans att se de egna favoritlagen i tävlingssammanhang innan seriesäsongen har börjat. Bloggen är positiv till förslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *