Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK förlänger gärna med Nurme

I en artikel i NA, som mest handlar om Josh Wicks som skall provträna med ÖSK nästa vecka, säger Lennart Sjögren att man gärna förlänger med Simon Nurme. Ingenting sägs (eller frågas) om Peter Rosendahl, som togs in i truppen när Simon skadade sig i vintras.

Jag antar att Peter nog vill röra på sig om han kan få tag på något. Det kan ju inte vara så upplyftande att vara tredjemålvakt i en klubb som bara har ett lag. Nu blir det visserligen/förmodligen ett U21-lag nästa år, men där skall väl Simon stå i första hand. Peters möjligheter att komma till ett nytt lag förbättras nästa år då han blir 24. Då utgår nämligen inte längre något utbildningsbidrag vid en ev. flytt.

En tredjemålvakt skall nog egentligen inte vara äldre än 22. Håller han sig inom den åldersgränsen kan han nämligen lånas ut utan övergångsanmälan, vilket gör att han kan få matcher med ett annat lag samtidigt som han fortfarande är disponibel för ÖSK om det skulle behövas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.