Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kommunens konstgräsplaner

110922.
NA skriver, att det är klart med var den första konstgräsplanen i kommunens nya konstgrässatsning skall ligga. Det blir Pettersbergs IP som får denna, vilket väl i första hand ungdomsledarna i Rynninge IK kan glädja sig över. Enligt tidningen kommer även Lillåvallen att få ett nytt underlag under år 2012. För år 2013 och 2014 fortsätter utrullningsplanerna med nytt underlag på Vivalla IP, Lugnets IP och Trängen.

Ingenting skrivs däremot om den fullstora inomhushall som samtliga partier (av någon betydelse) utlovade inför det kommunala omvalet. Men en sådan kan ju möjligen planeras ändå. För en sådan krävs det nog betydligt mer arbeta än vad som är fallet med konstgräs på en yta som redan är avsatt för fotbollsändamål.

110618.
I det politiska program som den nya kommunledningen presenterade häromdagen har man inte glömt bort behovet av fler fotbollsplaner. Glädjande nog finns även den inomhushall som alla partierna lockade med före valet fortfarande med i planerna. S, C och KD skriver i sin politiska plattform.

Fotbollen är den största ungdomsidrotten och behovet av fler planer är stort i Örebro. Därför kommer stora satsningar att göras för fotbollen. Vi vill bygga en fullstor inomhusfotbollshall i Vivalla och vi vill skapa nya fotbollsplaner och konstgräsplaner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *