Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hur dålig är allsvenskan?

Svartvitt har (som vanligt) gjort en sammanfattning av betygen på ÖSKs spelare efter den senaste matchen. Betygsättarna kommer från Svartvitts egen redaktion samt från tidningarna, Nerikes Allehanda, Expressen och Aftonbladet. Samtliga bedömare gav Riku Riski en trea för hans insats under AIK-matchen. Treorna i övrigt var inte speciellt vanliga – sådana delades bara ut till Emil Berger (Aftonbladet) och Kushtrim Lushtaku (NA och Svartvitt). Men Riski fick alltså det genomgående högsta betyget.

Det märkliga i sammanhanget är att Riski, som är inlånad från Widzew Łódź, inte ansågs tillräckligt bra i Polen för att hålla en plats i den truppen. Alltså inte tillräckligt bra för att vara en startspelare och förmodligen ansågs han inte vara bra nog hålla en plats på bänken som förstahandsinhoppare. Nu kan det ju i och för sig vara så, att Widzew Łódź har ovanligt många bra mittfältare, men ändå.

1 kommentar – kommentera

Oskar IG

Hej,

Polen är en underskattad liga. När våra bästa spelare går till Holland och Danmark så exporterar polackerna främst till Tyskland. Utöver detta så har de klart bättre ekonomiska förutsättningar och befolkningsunderlag. Kunskapen är givetvis inhämtad ifrån Osynligahanden. Läs och begrunda då allt inte är frid och fröjd.

http://osynligahanden.blogspot.com/search/label/ekstraklasa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.