Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Status quo i tvåan

Den sjuttonde omgången av div 2 Norra Götaland kom inte att innebära några omkastningar i serietabellens båda ändar. ÖSK Ungdom tog sin första poäng för hösten genom att på bortaplan spela oavgjort mot Tibro AIK. Men det blev oavgjorda resultat även för de andra två lagen som för närvarande är inblandade i bottenstriden så ÖSKarna kunde inte ta in något på konkurrenterna. Alla tre topplagen spelade också oavgjort, vilket innebar att jagande Rynninge och Carlstad United kunde knappa in två poäng på den ledande duon IK Gauthiod och Assyriska BK.

Nära till en trepoängare verkar det ha varit för ÖSKs del. Den enda matchrapportering som föreligger är Fotbollsförbundets knapphändiga. Så så värst mycket vet jag inte om hur matchen gestaltade sig. ÖSK tog ledningen i den 41:a minuten genom Arad Mianigivi. Den ledningen höll man sedan till den 89:e, då Tibro kvitterade.

Målgöraren Mianigivi är ett nygammalt namn i talangtruppssammanhang. Han kom till ÖSK Ungdom förra sommaren, men lyckades aldrig etablera sig som en startspelare. Efter den svenska säsongens slut provspelade han bland annat med Al Ahli i Dubai, vilket gav upphov till den del rubriker i svenska media. Efter Dubai har jag för mig att han reste till Australien.

Eyravallen: Arad Mianigivi

Nu har han alltså dykt upp igen – oklart varför, förmodligen har han släkt i Örebro.

I övrigt kan man av laguppställningen se att Josef Ibrahim var med och att Adam Eriksson och Miralem Malic går skadade. Ny reservmålvakt är 17-årige Jonathan Thuresson, som skrivits över från PAL-truppen. Jag hörde det halvryktas om att Simon Enqvist slutar, men har inga detaljer. Det behöver inte ens vara korrekt, men Simons tid i ÖSK blev väl aldrig så stabil som man hoppats på. Han kom till Örebro för att studera och tröttnade kanske på fotbollen när det inte gick så bra.

Tillägg 110904.
Nej, det var inte Arad som återuppstått i ÖSK Ungdoms laguppställning. Det var mera logiskt Ahmed Yasin som lämnade ett bidrag till talanglagets målproduktion. SvFF har ändrat namnet i sin matchrapport.

Tillägg 110905. ÖSK: Oavgjort för ÖSK U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.