Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Efterskörd (Brunet)

Det har skrivits en del om ÖSKs värvning av Brunet Hay Pino. FotbollDirekt via (Fotbollskanalen) har intervjuat Magnus Sköldmark, som tycker att Brunet representerar en spelartyp som ÖSK inte har haft tidigare.
– Han är annorlunda än alla andra forwards vi har, han liknar någon av våra forwards. Han är tung, fysisk och statisk i sitt spel, anser Sköldmark.

Statistiska spelare finn det visserligen gott om, men den här gör dessutom som sagt en hel del mål. Under den förra säsongen var han sitt lags och även ligans bästa målskytt med 9 mål på 18 matcher. (I Panama avgörs ligan i två omgångar). Dessutom var han lagkapten i sin klubb Sporting San Miguelito. Det är ju bra. Lagkaptener brukar vara rejäla spelare oberoende av var de spelar. Per Jonsson kände till honom, vilket också får anses positivt.

I Panama verkar man rent allmänt vara väldigt nöjda med övergången. Inte för att man har så mycket att rapportera, men man skriver i alla fall på många håll  om övergången, som om den vore en framgång inte bara för Brunet utan för den lokala fotbollen i allmänhet. Ungefär som när en svensk går till Holland med andra ord.

Brunet ser givetvis fram emot att etablera sig i svensk fotboll.
– ”Jag hoppas göra mål många mål och snabbt anpassa sig till fotbollen i detta land, som är mycket fysiskt och mycket snabbt”, säger Hay (enligt Dia a Dia och Google).

På lite olika håll framskymtar det också att ÖSKs avtal med  Sporting San Miguelito är ett låneavtal med option att köpa spelaren. Det talas till och med om möjligheten till ett kommande fyraårskontrakt.

Ytterligare en GoogleöversättningBekräftats. Det kommer att vara utlånad till december. Brunet får Örebro Sverige

Jag gillar att han har varit lagkapten. Det vittnar om karaktär.

 

1 kommentar – kommentera

Oskar IG

Tror det blir läge att utrusta sig med Thermos och sikta in sig på måndagsträningen. Inget av det jag såg (20 minuter samtidigt som jag vallade en 1åring) i onsdags imponerade förutom just storleken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.