Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Dags att sätta sig ner…

Riku Riski släcker törsten vid torsdagsträningen.

FotbollDirekt har kollat med Lennart Sjögren om hur det gått för den provspelande mittfältaren Riku Riski. Jo, väldigt bra anser Lennart som tycker att finländaren påminner en hel del om Alejandro Bedoya i sin spelstil.

Som bloggen skrev i sin rapport från förmiddagens träning så finns det faktiskt en hel del likheter i spelstil och uppträdande. Även om Riski inte alls verkar vara lika aggressiv som Alejandro i sitt sätt att vara på planen.

Ett beslut om hur man skall göra räknar man med att kunna sätta sig ner för att ta redan före Helsingborgsmatchen på söndag. Det finns för övrigt ytterligare några beslut man skulle behöva ta.

Det verkar i de här sammanhangen att vara väldigt viktigt att alla viktiga beslut tas sittande. Så när man ändå satt sig ner för Riskis skull så finns det några andra saker man skulle kunna ta och behandla samtidigt.

Vänsterbacksplatsen.
Beträffande den provspelande vänsterbacken Greg Garza verkar inget beslut vara taget. ÖSK sade, att man tyckte han är seriös, men att han inte stack ut (tillräckligt). Han hamnade därför av allt att döma i kanske-högen.

Jag skulle dock kunna tänka mig att man avvaktar utgången av Helsingborgsmatchen innan man bestämmer sig slutgiltigt i det fallet. Då kan man ju testa hur ÖSK fungerar utan Samuel Wowoah på plan (med Haginge till höger, Per till vänster och med Eidur i mitten). Går det bra är det väl inte omöjligt att man väntar med vänsterbacksbeslutet tills efter säsongen. Det är trots allt bara åtta matcher kvar att spela i årets allsvenska och eftersom det lär ta en viss tid för Garza att komma in i lagets sätt att spela så kommer han inte att hinna göra så mycket nytta denna säsong.

Å andra sidan är det inte helt fel om man kan ta in en spelare för de fyra månader som återstår av det här året om syftet i första hand är att försöka avgöra hur han kommer att fungera långsiktigt i klubben. För vad ÖSK söker nu är nog en ersättare för Wowoah som förstahandsalternativ och inte en spelare som kan fungera som back-up.

En anfallare, typ Haddad.
ÖSK har tidigare sagt att man avser att ta in en etablerad anfallare som alternativ till den frånvarande Andreas Haddad. Någon sådan har inte setts till än. Eddie Hernandez kom ju inte ens hit och Zlatan Krizanović verkar varken att hålla måttet eller ha den utvecklingspotential som ÖSK söker. ÖSK har bytt in och tränat med Denis Abdulahi i den centrala anfallspositionen sedan denne kom tillbaka från Island. Men det är inte hans position, det syns både i match och på träningarna. Han har inte den dynamik som behövs i en anfallsposition.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.