Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Riku Riski provtränar med ÖSK

Riku Riski (Foto: TPS)

ÖSK rapporterar idag, att ytterligare en spelare kommer att provtränas på Behrns plast. Det rör sig om den 22-årige finske mittfältaren Riku Riski, som kommer att vara i stan fram till och med torsdag. Lite kort tid kanske för att Sixten, Lennart  & Co. skall hinna bilda sig en uppfattning om hur pass bra passningsfötterna är. Speciellt som onsdagen är träningsfri (två dagar efter match).

Eftersom det rör sig om en yngre finsk spelare med vissa om än måttliga landslagsmeriter tror jag dock, att man hos ÖSK redan har en rätt bra uppfattning om hans kapacitet. Det handlar nog mer om ett lära-känna-varandra besök och möjligen om att slutförhandla ett eventuellt kontrakt.

Av spelarens Wikipedia-sida framgår det att övergången från finska TPS till polska Widzew Łódź skedde så sent som i januari i år. Efter övergången till Łódź spelade han under vårsäsongen nio matcher för polackerna. Under den just påbörjade säsongen 2011-2012 har han varit på plan två gånger – båda gångerna som inbytt spelare. Den polska ligan spelade i helgen sin fjärde omgång. Slutsatsen är nog att han inte riktigt håller den klass som polackerna hade förväntat sig. Eller så har han väldigt stark konkurrens på sin position.

Enligt The Guardians fotbollsstatistik rör det sig om en liten och lätt spelare. Han är bara 1,68 lång och väger inte mer än 66 kg.

ÖSK: Riku Riski provtränar med ÖSK
NA: ÖSK testar landslagsspelare

Tillägg kväll.
Det skrivs faktiskt en del i polska media om provspelet. Uppenbarligen är det så, att Riski haft svårt att acklimatisera sig och inte lyckats spela sig till en plats i laget. Därför tycker man att det bästa är att han lånas ut. Det handlar av allt att döma inte alls om en försäljning utan enbart ett lån över resten av det här året. Även om det givetvis kan finnas optioner på köp i bakgrunden. Risti köptes från TPS för 300.000 Euro.

Gazeta Lodz: Trener Widzewa o Finie: – To dobry piłkarz, ale...
Googleöversatt: Widzev tränare för Fini – Det är en bra spelare, men...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.