Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hernandez till Lilleström?

110814. Har ÖSK blivit Plan B?
Att det är Lilleström som blivit Hernandez huvudalternativ verkar nu ställt utom all tvivel. Den spanskspråkiga webutgåvan av GOAL.com skriver, att han reser till Norge på tisdag eller onsdag för att undersökas av en kompetent norsk idrottsläkare. Affären beskrivs som till 90 % klar. Om det trots allt inte skulle bli något med Lilleström kommer han att fortsätta till Sverige och ett svenskt lag, skriver man vidare.

Om detta svenska lag händelsevis skulle vara ÖSK så finns det dock en stor risk att det visar sig att den tilltänkta platsen redan ha hunnit bli besatt. Lennart Sjögren har nu bara två veckor kvar för att ordna fram en anfallare till och det är ytterst osannolikt att han avvaktar vad som händer i Lilleström.

GOAL.com: Catrachos por el Mundo: Eddie Hernández emigraría a Noruega
Google-översatt: Catrachos the World: Eddie Hernandez emigrated to Norway

110812.
ÖSK kunde inte komma överens med vem det nu var beträffande villkoren för ett köp/lån av Hernandez. Den resa till Sverige som skulle skett i tisdags ställdes in. Nu skriver honduranska medier, att Hernandez i stället för ÖSK kommer att spela i Lilleström. Den norska klubben har uppenbarligen lagt ett bättre bud.

La Prensa: Eddie Hernández al Lillestrom de Noruega
Googleöversättning: Eddie Hernandez Lillestrom of Norway

Kanske lika bra det – Hernandez är ung och oerfaren och förmodligen inte alls inskolad i hur fotboll spelas i Europa. Det hade varit anmärkningsvärt om han hunnit anpassa sig till ÖSKs spel och spelidé på de relativt få matcher som återstår.

110811. Ingen Hernandez?
Enligt den spanska utgåvan av Goal.com har ÖSK och Hernandez klubb C.D. Platense inte lyckats komma överens om villkoren för lånet/köpet av Hernandez. Det verkar alltså som om övergången inte blir av. Om nu inte någon av parterna får kalla fötter och tar upp förhandlingarna igen.
Goal.com: Catrachos por el Mundo: Eddie Hernández no se incorporaría al Orebro sueco
Googleöversatt: Catrachos the World: Eddie Hernandez is not incorporated into the Swedish Orebro

110810 kväll. Grus i förhandlingsmaskineriet
?
Allt tyder ikväll på att Eddie Hernandez fortfarande är kvar i Honduras, medan ÖSK och Platense fortsätter att förhandla om villkoren för lånet/övergången. Honduranerna indikerar givetvis att det finns andra europeiska intressenter och jag förmodar att ÖSK framhåller att det finns en Plan B och en Plan C också. Som det känns nu är det kanske till och med bättre att sätta B eller C i verket. Speciellt som Hernandez, av artikeln i El Heraldo som jag refererade till igår, inte alls verkar vara så etablerad som man till att börja med fick intrycket av.

Univision Deportes: La salida de Eddie Hernández al fútbol sueco peligra por lo económico
Google-översättning: The departure of Eddie Hernandez to Swedish football is threatened by the economic

110810.
Det har förekommit en del olika uppgifter i den honduranska pressen beträffande Eddie Hernandez status. Har han/man redan kommit överens med ÖSK om en utlåning eller kommer han till Örebro för att provträna sig till ett kontrakt för resten av säsongen? Kommer han överhuvudtaget?

Huvudpersonen själv verkar veta lika lite om saken som vi som gör här i Örebro, när vi med hjälp av Googles oprecisa automatöversättare försöker förstå vad som skrivs. I en artikel idag i La Tribuna skriver man bland annat (Google-översatt till engelska):

Will test or already signed contract?
As the president and my agent told me that everything is fixed and I’ll loan for six months, but other leaders have told me in recent days that what I do is test two weeks, so I do not know exactly if there is a signed contract or going to trial, but as I’m ready for whatever
.

Beträffande eventuella kontraktsvillkor har han inte heller någon uppfattning:

What were the terms of the possible agreement?
I honestly do not use exactly what the agreement that what is driving the president and my representative
.

Eddie verkar helt och hållet vara i händerna på klubbens president och sin nye agent och tycks inte veta så värst mycket om vad som sker runt omkring honom. Det enda han vet är att han skall åka till Sverige för att spela fotboll och det är något han ser fram emot.

La Tribuna: Eddie Hernández: Quiero ser el nuevo Pavón
Google-översatt till engelska: Eddie Hernandez: I want to be the new Pavón

Som om inte det skulle vara nog, så finns det även en notis i Diez.hn, där man skriver (om jag förstår det rätt) att han inte kommer att resa till Sverige, eftersom ÖSK och Platense inte är överens om villkoren. Eller möjligen att man inte är överens om villkoren för en eventuell förlängning av sejouren i Sverige. Eller att det är något annat man inte är överens om. Förmodligen ett förhandlingsutspel i sista minuten från Platenses sida.

Diez.hn: Peligra viaje de Eddie Hernández a Suecia
Googleöversatt till engelska: Eddie Hernandez perilous journey to Sweden

(Jag google-översätter till engelska eftersom jag tycker att de översättningarna blir något ”bättre”).

Så Lennart Sjögren har nog helt rätt när han säger beträffande Hernandez, att ingenting slutgiltigt är klart än. Det finns alldeles för många hajar som försöker tjäna sig en hacka på Hernandez fotbollskunnande för att någonting skall anses vara klart innan alla papper är underskrivna av alla berörda parter.

Förhoppningsvis har ÖSK även en Plan B som man jobbar parallellt med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.