Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Toppen mot botten möts på Behrn Arena

Nu kan det bara bli bättre.
ÖSKs talanglag blev idag så att säga tabelljumbo i skjortärmarna. I och med att det tidigare bottenlaget Götene överraskade Ytterby IS, omvärlden och förmodligen även sig själva genom att besegra kungsälvsborna med hela 4-0, så hamnade ÖSKarna sist i tabellen. Även förra veckans tabelletta Assyriska tappade en placering i och med att IK Gauthiod tog sin första seger under sin höstkampanj. Men det är inte värre för Assyriskas del än att de återtar ledningen vid en vinst mot ÖSK Ungdom. Assyriskas målskillnad är med plus 14 den bästa i serien. Gauthiod har ett enda ynka plusmål att tillgodoräkna sig – inte så vanligt för en serieledare. Även målskillnadsmässigt ser det för tillfället inte bra ut för ÖSKs talanglag. Med -13 intar man även i det avseendet seriens bottenplacering.

Assyriska klar favorit.
De seriemässiga förutsättningarna inför söndagsmatchen är alltså inte de allra bästa. Hade det funnits ett tio-tidningars-tips inför den här matchen hade det nog stått 10 tvåor i tipskolumnen. Vad ÖSK eventuellt kan ha med sig in på planen är att laget faktiskt vann över Assyriska i vårsäsongens bortamatch. Vinstsiffrorna blev 2-1 även om det var hemmalaget som hade det mesta av spelet.

Ramstarkt försvar.
Assyriska beskrivs ofta som ett spelande lag som odlar sitt kortpassningsspel. De är precis som ÖSK Ungdom ett konstgräslag och har sin hemmaplan på Ruddalen i Göteborg. Men det som fört upp Assyriska i tabelltoppen är faktiskt inte i första hand anfallsspelet utan det ramstarka försvaret. Med endast 11 insläppta mål på 13 matcher är man bäst i serien. Framåt har man gjort 25 mål, vilket inte är speciellt märkvärdigt jämfört med de flesta andra lag i serie. ÖSK Ungdom har gjort 20 mål, men den stora akilleshälen denna säsong har försvarsspelet varit om man ens kan kalla det för försvarsspel. 33 mål har laget släppt in och där har vi nog huvudanledningen till säsongens usla resultat.

Till matchen har Håkan Juhlin nominerat följande spelartrupp:
Simon Enqvist (mv), Claus Pedersen (mv), Daniel Björnkvist, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Miralem Malic, Simon Karlsson, Adam Eriksson, Axel By, Fedja Jelecak, Pontus Jakobsson, Andreas Ståhl, Kalle Holmberg, Adam Botvidsson, Viktor Lindqvist och Simon Leonidsson.

Leonidsson tillbaka.
Noterbart är att Simon Leonidssons dyker upp för första gången sedan i våras. Den ständigt otursförföljde och halvskadade anfallare behövs för att få fart på kantspelet. Frågan är bara vilken form han befinner sig i. Med tanke på att han inte spelat på väldigt länge så saknas nog välbehövelig skärpa. Notabelt är också att truppen bara innehåller 16 spelare trots att 18 är tillåtet. Dessutom kommer ju två av spelarna från A-truppen, vilket gör att de egna spelarna inte är fler än 14.

Allt talar för att det kommer att bli en svår uppgift att ta poäng av Assyriska. Men charmen med ÖSKs talanglag är att man aldrig riktigt vet var man har dem. Ena veckan kan det bli ett riktigt bottennapp (som förra veckans 4-0 förlust mot Rynninge) för att veckan därpå prestera drömfotboll. Bloggen hoppas att så blir fallet på söndag.

ÖSK Ungdom – Assyriska BK
Behrn Arena, 14 augusti kl 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *