Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust mot KB Karlskoga

Trots en bra start för talanglaget slutade matchen mot KB Karlskoga på samma sätt som alltför många slutat detta år. Förlust med 2-0 efter mindre bra försvarsarbetet. Inledningsvis var ÖSK det klart bättre laget och under den första kvarten var gästerna knappt över på offensiv planhalva. Trots flera riktigt bra målchanser ville det sig inte för hemmalaget, som hade ett knippe bra lägen utan att ens träffa mål. Efter en halvtimmes spel var ÖSK ytterst nära att ta ledningen. Karlskogas målvakt kunde inte hålla ett skott från Kalle Holmberg, men lyckas så småningom få kontroll över bollen. Bara någon minut senare gör sedan KB sitt första mål. För en gångs skull fyller de på bra med folk i ÖSKs straffområde och en snett-inåt-bakåt passning till en fristående Martin Jatko innebär att ställningen är 0-1.

Som om inte detta skulle vara nog så tilldöms KB minuten senare en straff efter att en av deras spelare ramlat omkull i ÖSKs straffområde. Hjälp med fallet hade han nog av en knuffande ÖSK-försvarare. Samme spelare försökte sig för övrigt på att falla även en gång i andra halvlek, men då blev bedömningen gult för filmning. Nåväl, det var inte alltför våldsamma protester mot straffen, så den var kanske riktigt trots allt. För att lägga sten på börda verkade det sedan som om Simon Enqvist i ÖSK-målet räddat straffen med en benparad, men bolluslingen levde sitt eget liv och studsade försmädligt över mållinjen.

Efter KBs andra mål tappade ÖSKarna spelet så gott som totalt. Jag har några noteringar om några halvchanser under resten av den första halvleken, men ingenting som kändes så där jättehett. I andra halvlek nöjde sig sedan KB med att spela den duktige Alexander Hjalmarsson på topp. Resten av laget täckte och skar av vilket gjorde det svårt för ÖSKarna att finna ytor, som var användbara för anfallsändamål. Det blev mest långbollar mot KBs solida backlinje, som tog hand om det mesta som skickades in mot dem utan några egentliga problem. En boll fick ÖSKarna visserligen över mållinjen – en lurig frispark från Simon Karlsson som Adam Botvidsson språngnickade in, men den dömdes bort för offside.

ÖSK ställde denna gång upp med en 4-4-2 uppställning till skillnad mot vårens 4-3-3. Detta lede till att det kändes rätt tunt i mitten – man blir trots allt bortskämd med tre löpvilliga centrala mittfältare. Speciellt mot KBs igelkottsförsvar i andra halvlek räckte det inte till med bara två spelare centralt.

Det fanns väl egentligen inte så mycket att hurra för efter matchen, men Håkan Juhlin ville ändå ge sina två centrala mittfältare Viktor Lindqvist och Kevin Larsson plusbetyg för sina insatser. Kalle Holmberg var som vanligt kreativ framåt, men hade inte den rätta precisionen i sina avsluts- och insticksförsök.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – KB Karlskoga 0-2 (0-2)
32. 0-1 Martin Jatko
34. 0-2 Tobias Larsson (straff)

Publik: 256

Laguppställning
Målvakt: Simon Enqvist
Försvarare: Daniel Björnkvist, Gustav Källberg, Pontus Jakobsson, Simon Karlsson
Mittfält: Adam Botvidsson, Kevin Larsson (70), Viktor Lindqvist, Kalle Holmberg (83)
Anfall: Miralem Malic, Fedja Jelecak (46)

Inbytta: Anel Coralic (46), Adam Eriksson (70), Muamer Sepic (83)
Kvar på bänken: Claus Pedersen (mv), Axel By, Albin Ek, Haris Karahmet

NWT: Två snabba KB-mål gav seger och ett lyft i tabellen
KK: Blytung seger för KB
ÖSK: Förlust i derbyt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.