Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sixten förlängde

Sixten har förlängt sitt kontrakt med ÖSK med ytterligare två år, skriver ÖSK på sin hemsida. Trots rykten under året om både det ena (finländsk förbundskapten) och det andra (Malmö FF) valde Sixten således att stanna kvar ytterligare två år i ÖSK. Beslutet bör göra det lättare att jobba med övriga frågor beträffande truppens utformning och innehåll under de kommande transferfönstren. Nu vet alla vad som kommer att gälla under de närmaste två åren. Det är bra med kontinuitet och nu har klubben fått den i ytterligare två år.

Jag är faktiskt förvånad över att det till slut blev en förlängning. Sixten har ju vid flera tillfällen givit uttryck för en önskan att gå vidare till andra länder, men han valde till slut ändå att stanna kvar i Örebro och Sverige. Svårt att säga varför – kanske siktar han trots allt mot att på sikt ta över den finska förbundskaptensrollen när den blir ledig nästa gång.

Om man försöker att läsa mellan raderna så bör man nog kunna anta, att Sixten är nöjd med de resurser som ställs i utsikt inför de kommande säsongerna. Han är givetvis, förmodligen mest av alla, medveten om bristerna i dagens trupp och vad som krävs för att kunna höja kvaliteten ytterligare ett eller två snäpp. Att han nu valt att förlänga kan jag inte tyda på annat sätt än att han känner sig tillfredsställd med de resurser som kommer att ställas till hans förfogande. Hade han inte varit det så hade han säkert kunnat dra vidare. Efter de rätt lyckade åren i ÖSK, så tror jag inte att han skulle ha haft speciellt svårt att hitta ett annat intressant och hyfsat betalt tränarjobb.

Mindre lyckad är förmodligen förlängningen med avseende på klubbens egna talangutveckling. Mellan A-trupp och Talangtrupp verkar skotten i det närmaste vara vattentäta. ÖSK har under de senaste åren värvat talangerna utifrån, medan spelarna i den egna talangutvecklingen väldigt sällan ens får träna med A-truppen. Dessutom har man inte i någon speciellt hög grad utnyttjat möjligheten att låna ner spelare från A-truppen till talangtruppen för att på så sätt ge spelarna speltid och div 2-laget lite draghjälp.

Fotbollskanalen: Boström om ÖSK: ”Det är en sån miljö man vill jobba i”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.