Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitpojklägret

110709. Murad och Lipovac igen.
Precis som i de tidigare två matcherna på lägret var det den dynamiska duon med ÖSKs Lukman Murad och Karlslunds Christer Lipovac som såg till att örebroarna kunde boka in ännu en seger. Papperstidningen skriver, att Lukman gjorde två mål. Ett av dem på nick dessutom, vilket inte hör till vanligheterna för hans del. Det andra kom på ett skott från straffområdesgränsen, vilket ju händer titt som tätt med Lukman på plan. Det tredje målet gjordes som sagt av Lipovac.

Tidningens rapportör, tycker att Lukman har gjort ett bra läger och att han bör ha en bra möjlighet att bli uttagen till årskullens första landslagstrupp.

110708. Vinst även i sista matchen.
Det blev en tredje vinst för örebrodistriktets pojkar då elitpojklägret avslutades idag. Västergötland besegrades med siffrorna 3-1. Förhoppingsvis skriver papperstidningen några rader om matchen i morgondagens utgåva.


110707. Det blir västgötar på fredag.
Spelprogrammet för elitpojklägrets sista speldag är nu spikat och klart. För örebrodistriktets lag innebär det, att de kommer att ställas mot Västergötland – normalt sett ett av de bästa svenska pojklagsdistrikten. Det är ju ett geografiskt sett stort distrikt, även om göteborgarna håller sig för sig själva. Årets resultat för de blivande motståndarna har väl bara varit så där. I sin första match slog de Södermanland med 1-0. Det är ett lag som även hemmadistriktets lag besegrat nyligen i en vänskapsmatch. I sin onsdagsmatchen slog de sedan Västerbotten med 2-0. Det låter i alla fall rent geografiskt sett inte så imponerande. Det skall bli intressant att se vad Murad, Lipovac, Hallgren och de övriga kan åstadkomma mot det motståndet.

110707. Vinstmål på övertid.
NA:s pappersutgåva lämnar idag några detaljer kring gårdagens match. Det var av allt att döma en riktigt tuff tillställning. Örebroarna låg i halvtid under med 1-2, men hämtade ikapp och på övertid gjorde Karlslunds Christer Lipovac segermålet. Övriga ÖLFF-mål gjordes av Lipovacs klubbkamrat Adam Molin samt av ÖSKs Rikard Hallgren. Inga mål alltså för Lukman Murad, men NA skriver att han låg bakom två av sitt lags mål och att han var örebroarnas bäste spelare.

Vilket lag som väntar i morgondagens avslutande match blir officiellt först i kväll. Jag antar, att lägerinstruktörerna måste gå igenom resultaten så här långt för att pussla ihop matcher, som är jämna och intressanta ur ett uttagningsperspektiv.

110706. Vinst även i andra matchen.
Det blev vinst även i den andra matchen för ÖLFF:s 15-åringar. Men idag verkar marginalerna ha varit knappare när Dalarna besegrades med siffrorna 3-2.
110705. Lukman målgörare
Papperstidningen har idag en notis om gårdagens distriktsmatch. Målgörare för ÖLFF var förutom ÖSKs Lukman Murad även KIFarna Krister Lipovac och Sebastian Nydén samt Erik Axelsson från Forward.

110704.
Landets bästa 15-åringar befinner sig sedan igår i Halmstad för det årliga Elitpojklägret. Vart och ett av Sveriges distriktsförbund har en 16-mannatrupp på plats för träning i Fotbollförbundets regi, samt för att spela tre distriktsmatcher. ÖSK Ungdom har tre spelare med i ÖLFF:s trupp, nämligen Lukman Murad, Rikard Hallgren och Gustav Fardelin – en spelare för varje lagdel med andra ord.

Idag på förmiddagen spelade distriktslaget sin första match, då man besegrade Norrbotten med 4-0. På torsdag spelas nästa match och då är det Dalarna som ställer upp på den andra planhalvan. Det kan av allt att döma bli en betydligt tuffare motståndare, eftersom de idag besegrade Jämtland/Härjedalen med hela 6-1.

I potten för deltagarna i elitlägret ligger i första hand en uttagning till det träningsläger som SvFF anordnar på Bosön mellan den 1 och 4 augusti.

Bloggen är givetvis väldigt nyfiken på att höra hur det går för distriktets lag och för ÖSKs tre deltagare. Om någon av ledarna har möjlighet att sända en kort rapport om hur matchen var, om ÖSKarna fick speltid och hur de skötte sig, samt vilka målgörarna var skulle det uppskattas. Epostadressen är eyravallen@gmail.com.  Det går också bra att kämna en rapport i kommentarsfältet.

PS! Foton är ju också väldigt trevliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.