Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen kanonmatch i Karlskoga

Trots ett tvåmålsöverläge, två gånger om dessutom, förlorade ÖSK Ungdom onsdagskvällens div 2-match mot KB Karlskoga med 4-3. Resultatet var inte ens orättvist. KB såg klart rejälare ut, medan ÖSK hade en hel del tur vid sina mål.

Snabb 2-0 ledning för ÖSK.
Efter en jämn förstakvart då nästan ingenting hände framför något av målen tog ÖSK ledningen efter hörna. Bollen hamnade framför en felvänd David Rohlén som skarvlyfter bollen över sitt huvud mot KBs mål och kan till sin och sina lagkamraters glädje se att det just blivit 1-0. Fyra minuter senare ökar Fedja Jelecak på bortaledningen till 2-0. Kalle Holmberg som oattackerad fått hantera bollen framför KBs backlinje hittar Fedja med ett instick. Fedja kommer helt ren med målvakten och rullar behärskat in kvällens andra mål. Då kändes ÖSKs ledning hur säker som helst. Inget av laget hade egentligen åstadkommit någon och ändå ledde ÖSK med 2-0. I princip borde man kunna spela på resultatet under resten av matchen. Problemet är bara att säkerhetsspel inte verkar finnas i ÖSK-talangernas verktygslåda.

KB reducerar på straff.
Med en halvtimme spelad får sedan KB anslutning. Simon Enqvist tappar ett högt inspel som han inte riktigt når och när han skall reda ut situationen på marken fäller han en av KBs anfallare. Den resulterande straffsparken slås säkert i mål. Reduceringen skapar en väldig massa energi för hemmaspelarna och de pressar hårt under resten av halvleken utan att dock få betalt. ÖSK har i princip inget eget spel. Man försvarar sig och tappar sedan bollen på mittfältet.

Adam Botvidsson ökar på ÖSK-ledningen.
Tio minuter in i andra halvlek ökar ÖSK på sin ledning till 3-1. Adam Botvidsson får en passning från Anel Coralic (?), kolliderar till synes med målvakten och kan sedan slå bollen i mål. KB-spelarna är väldigt upprörda. Enligt Mark Selmer trampades KBs målvakt på armen, varpå han tappade bollen. Något som varken domaren eller den assisterade i så fall uppfattade. Ytterligare en möjlighet att ”rulla hem” tre poäng som inte utnyttjades skulle det visa sig. Sett till matchbilden kom målet helt oförtjänt, eftersom KB har tryckt på ordentligt under de första 10 minuterna med bland annat en trippelhörna.

Snabb KB-reducering.
Tre minuter senare reducerar nämligen KB igen efter ett antal olyckliga omständigheter/tappade bollar på ÖSKs vänsterkant. Det hela slutar med ett antalsmässigt övertag i ÖSKs straffområde med en upprullning av de kvarvarande. Efter sin andra reducering får KB-spelarna givetvis hur mycket energi som helst, medan ÖSKs talanger fortsätter sina försök att freda sig så gott det går. Något ordnat spel från ÖSKs sida är det egentligen inte tal om.

Kollaps sista tio.
Trots det spelmässiga underläget ser det ändå ut som om ÖSKarna skall klara av att få med sig en oförtjänt trepoängare. Men med åtta ordinarie matchminuter kvar kan KB gå upp till 3-3 efter hörna. En omarkerad spelare kan bredsida in bollen vid ÖSKs bortre. Inte bra eftersom det varit bud på ett mål redan tidigare på ett liknande sätt. Trots ett oinspirerat spel får ÖSKarna en möjlighet att göra ytterligare ett oförtjänt mål. Miralem Malic stressar KBs målvakt med sin snabbhet, målvakten måste ut utanför straffområdet för att rensa bort bollen, som går till Kalle Holmberg ungefär på halva halva. Kalle slår bollen utom räckhåll för målvakten men också utanför mål. En gyllene chans som kom ur ingenting och som försvann lika fort.

Slutforcering betalar sig för KB.
Med tre ordinarie minuter kvar gör KB sedan sitt fjärde mål (de hade bara gjort åtta på de tio första matcherna). På nytt är det en hörna som ställer till det. Ett avslut räddas först på mållinjen, bollen spelas ut och en av KBs spelare får en kanonträff på sin andravågsboll. Skottet går ribba-in i närheten av ena krysset. ÖSKarna försöker samla ihop sig till en sista kraftansträngning men inte heller i detta klassiska angreppsläge känns de offensiva ansträngningarna övertygande.

En riktig plattmatch med andra ord. Trots att laget inte alls spelade bra fick man en tvåmålsledning två gånger om, men misslyckades ändå att behålla denna ledning. Speciellt illa är det givetvis att efter de två baklängesmålen mot Rynninge, som båda kommer efter hörnor, så släpper man till ytterligare två mål vid hörnor.

Pontis Jakobsson (trots allt ) riktigt bra.
Håkan Juhlin var efter matchen mycket besviken över att hans läg ännu en gång inte klarade av att hålla koncentrationen uppe. ”Under vissa perider av matchen gör vi det bra och då hade KB inte något att säga till om”, tyckte han. Men så plötsligt tappade vi noggrannheten, börjar slarva  och KB kommer in i matchen igen. Den enda spelaren som han tyckte förtjänade ett godkänt betyg var Pontus Jakobsson, som gör en ny toppmatch. Inför andra halvlek byttes David Rohlén ut på grund av att han kände sig sjuk. Fedja Jelecak lämnade också planen i förtid, för hans del på grund av en skadad axel.

Omladdning och nystart.
Nu går ÖSKarna på semester och återsamlas inte förrän den 11 juli. Under serieuppehållet hoppas man kunna spela två träningsmatcher (Eskilstuna City och Forward) samt hinna med ett kortare träningsläger i Lidköpig. Seriespelet återupptas sedan den 1 augusti då revansch förhoppningsvis skall kunna utkrävas av KB Karlskoga.

Matchfakta: KB Karlskoga – ÖSK Ungdom 4-3 (1-2)
13 0-1 David Rohlén
17 0-2 Fedja Jelecak
29 1-2 Tobias Larsson
56 1-3 Adam Botvidsson
59 2-3 Alexander Hjalmarsson
82 3-3 Andreas Åsbom
87 4-3 Tobias Larsson

Publik: 120

Laguppställning.
Målvakt: Simon Enqvist
Backar: Daniel Björnkvist, David Rohlén (46), Pontus Jakobsson, Albin Ek
Mittfält: Kevin Larsson (87), Adam Eriksson, Kalle Holmberg
Anfall: Adam Botvidsson, Fedja Jelecak (66), Anel Coralic

Ersättare: Claus Pedersen (mv), Haris Karahmet (87), Simon Karlsson (46), Miralem Malic (66)

NA: Juhlin: ”Den tyngsta förlusten någonsin”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *