Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nordin vill i väg

Expressen skriver idag, att Nordin Gerzic siktar på ett klubbyte i sommar.
– Jag hoppas på att det dyker upp något bra och att Örebro säljer mig i sommar, säger han till tidningen.

Samtidigt öppnar han (eller vad man nu skall kalla det) för en kontraktsförlängning.
– Ja, så är det. Samtidigt tror jag inte att de skulle ha något emot att jag skrev på och att de släppte mig billigt ändå.

Vad Nordin väl i första hand tänker på är ett nytt kontrakt med en klausul, som skulle ge honom rätt att lämna klubben om ett anbud över en viss nivå skulle hamna på förhandlingsbordet. Positivt är det att han ånyo betonar, att han vill att klubben skall få en slant för honom om/när han lämnar klubben.

Det troligaste är väl att han/man avvaktar vad som händer i sommar och att man om det inte skulle dyka upp något bra anbud så skriver ett nytt kontrakt med ÖSK med en frisläppningsklausul. Bäst för hans egen del vore det säkert om han kunde finna en ny klubb redan under sommaren. Det är ju nu som de europeiska klubbarna förnyar sina spelartrupper och det skulle ge honom bättre möjligheter att finna sin roll i den nya klubben.

Under vinterfönstret är möjligheterna inte lika bra. De klubbar som vill rekrytera är oftast problemklubbar och nya spelare ses ofta som frälsare, som skall komma in och leverera från första matchen utan någon möjlighet att bekanta sig med medspelare och spelmodell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.