Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom möter Assyriska

Ny måstematch för ÖSKs talanglag när de på tidig söndagseftermiddag möter Assyriska BK på Ruddalen i Göteborg. Dagens motståndare har en klart uttalad målsättning att avancera i seriesystemet och förstärkte inför årets säsong spelartruppen rätt kraftigt. Laget innehåller utifrån div 2-förhållanden sett en hel del namnkunniga spelare som till exempel Jon Stockhaus (Ljungskile), Arash Bayat (GIF Sundsvall och Ljungskile) och Johan Friberg da Cruz (GAIS och Ljungskile). Även om dessa spelare trappat ner en del bör de besitta kvaliteter som inte är så vanliga på den här nivån.

I serien ligger Assyriska på andra plats och är i stort behov av en trepoängare för att inte överraskningslaget IK Gauthiod skall kunna bygga ut sin ledning till hela fem poäng.

Även hos ÖSK Ungdom är poängbehoven stora, speciellt som KB Karlskoga, ett av lagen på nedflyttningsplats tog sin första seger igår och nu bara ligger två poäng efter. (Det verkar med andra ord dra ihop sig till en sexpoängare på Nobelstadion den 22 juni). ÖSKs talanger som tidvis spelat riktigt bra har i år inte fått till det framför något av målen. Tretton gjorda mål är inte speciellt bra, men faktum är att varken tabellettan Gauthiod eller tvåan Assyriska har gjort fler. Skillnaden är i stället antalet insläppta. ÖSKs målvakter har fått vittja sitt nät 20 gånger, de två ledarlagens bara 8 gånger.

På ÖSKs hemsida aviseras följande spelartrupp: Daniel Björnkvist, Axel By, Nils Carlson (mv), Anel Coralic, Albin Ek, Simon Enqvist (mv), Adam Eriksson, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Pontus Jakobsson, David Rohlén, Muamer Sepic

Av de spelare som brukar eller borde spela med laget saknas Claus Pedersen (skadad), Gustav Källberg (skadad), Oskar Johansson (skadad), Simon Leonidsson (skadad), Kalle Holmberg (gulkortsavstängd) och Adam Botvidsson (utlånad till Karlslund). Detta gör att truppen i dagsläget nog känns i tunnaste laget, speciellt som en del av de tillgängliga spelarna har en del mindre känningar.

Dagens match spelas på Ruddalens konstgräs och avspark är kl. 14:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *