Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mambo frälste Dalkurd

Robert Mambo-Mumba, som numera tydligen spelar mittback, gjorde det matchavgörande 1-0 målet i den 92:a spelminuten, då Dalkurd besegrade Vasalund. Med på plan fanns ytterligare två föredettingar, nämligen Mirza Jelecak och inhopparen Nedim Halilovic, som gjorde sin första match efter återkomsten till Borlänge. Det här var den tredje gången denna säsong som RMM gjort ett mål som bättrat på inte bara Dalkurds målskillnad utan även deras poängskörd. Han har nämligen varit ”medskyldig” till två 1-1 resultat också.

RMMs mål föranledde bloggen att kolla upp rent generellt hur det går för ÖSKs föredettingar i div 1-3. Målfarligast har Stefan Rodevåg varit med 5 mål i Superettan – men då skall man ha i åtanke att två av målen tillkommit på straff.

Namn Klubb Matcher Mål
Astrit Ajdarevic IFK Norrköping 11 1
James Frempong Gefle 11 0
Niklas Klingberg Degerfors 10 2
Stellan Carlsson Degerfors 2 0
Robert Walker Jönköping Sö 8 2
Stefan Rodevåg Falkenberg 10 5
Herish Kuhi BK Forward ? 4
Kristoffer Näfver BK Forward ? 2
Robert M-M Dalkurd ? 5
Mirza Jeleack Dalkurd ? 2
Glenn Holgersson Rosengård ? 1

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.