Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alla övergångar sker till Forward

Detta verkar i alla fall vara något som gäller för Per Johanssons del. ÖSK skriver på sin hemsida, att Per kommer att lånas ut till Forward. Inte direkt några nya bollplaner för Pers del, som nu för tredje gången kommer att få dra på sig den svartgula matchdressen. Första gången det skedde var i samband med hans övergång från Karlslund till Djurgården, då han mellanlandade på Trängen under sitt sista gymnasieår. Andra gången var förra året då han lånades ut för några matcher av ÖSK och samma procedur tillämpas alltså i år igen.

Frågan är nu om det är gillt den tredje gången eller om det bara handlar om att ge honom den matchträning, som han för närvarande inte får hos ÖSK. Eftersom det rör sig om ett lån utan övergångsanmälan (något ÖSK faktiskt nämner i sitt meddelande för ovanlighetens skull), så innebär utlåningen inte att hans möjligheter att medverka i ÖSKs matcher på något sätt inskränks.

Systemet är mycket flexibelt och spelaren kan gå från den ena klubben till den andra utan att någon karenstid eller dylikt behöver iakttagas. Han skulle alltså kunna sitta på bänken och även bli inbytt för ÖSK dag 1 för att sedan representera Forward dag 2 och även det omvända gäller. Fast det är väl inte så troligt att han tar en bänkplats hos ÖSK om han spelat 90 minuter med Forward dagen innan.

En bra lösning för Pers del även om det givetvis hade varit bättre om utlåningen skett till en klubb i Superettan i det relativa närområdet, typ Degerfors, Brage eller Västerås SK.  En utlåning till Forward innebär dock klara logistiska fördelar plus det faktum att Per, som känner killarna i Forward, säkert kommer in i gäng och spel betydligt snabbare.

Vad som egentligen förvånar är i och för sig inte utlåningen utan att det bara var Per som lånades ut. Det finns fler spelare i truppen, som inte får den speltid som de behöver och för både Josef Ibrahim, Emil Berger och Ahmed Yasin så skulle nog matcher med Forward vara bättre än ingenting. Men det måste ju finnas behov och en ledig plats på mottagarsidan också. Dessutom kan det finnas planer på utlåning till andra klubbar. Antalet platser på utlåningslistan är begränsat till sex och tre av dem är redan upptagna av de tre som brukar spela för ÖSK Ungdom (Kalle Holmberg, Oskar Johansson samt Simon Leonidsson). Någon målvakt i utlåningsbar ålder (max. 22 år) finns det för närvarande inte i A-truppen.

Utlåning utan övergångsanmälan regleras i förbundets representationsregler  § 21 (för den som är intreserad).

 

2 kommentarer – kommentera

Oskar Inghamn Gunnarsson

Lite lustigt var det att när jag skrev en lista på 3 nyförvärv för ÖSK igår kväll så var Wiktorsson mitt första och mest troliga av dessa. Så särskilt långt bort ligger inte dessa gissningar och om man inte ser någon av ungdomarna som aktuella för A-truppen så bör man nog titta på minsta två backar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.