Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nya konstgräsplaner

110510. Ett omval kan faktiskt ha något gott med sig.
Nu när det är omvalstider i  den nordöstra kommundelen passar mer eller mindre oansvariga politiker på att lova både det ena och det andra. Positivt är att kommunens planer på nya konstgräsplaner på detta sätt tinats upp av valfebern och båda blocken förklarar att de har sådana planer med i sina planer för de kommande åren. Extra intressant är det att man på båda sidor om den kommunalpolitiska vattendelaren uttrycker intresse för att bygga en fullstor inomhushall i Vivalla. Ett sådant löfte sitter givetvis som en smäck i valtider som dessa.

NA: Här är politikernas nya planer för konstgräset.

100908. NA: Politiker väntar på synpunkter.

100903. Björk till mot”attack”.
ÖLFF:s ordförande Raul Björk går i dagens tidning till motattack beträffande kommunens konstgräsplaner. Som en kommentar till nedbantningen från nio till tre nya planer hävdar Björk att det behövs mellan 15 och 20 planer.

Trots att han är/varit ordförande i landstingsfullmäktige verkar han dock inte kunna skaka fram några pengar från det egna fögderiet. Det var lite elakt sagt – jag tror faktiskt att Björk trots sin politiska belastning gör bra ifrån sig som ordförande i ÖLFF. Han stod verkligen upp för ÖSKs sak på den tiden som läget var skarpt.

NA: Förbundsbas: Vi kommer agera

100902.
Kommunen har jobbat vidare med ”Projektet Konstgräsplaner” och därvid bantat ner antalet planerade planer från nio till tre. Nio var väl i mesta laget även om en del av dem låg utanför stan (i Garphyttan, Odensbacken och Glanshammar). Fast om detta handlar om ett första steg eller enda steg framgår inte. Den senaste planen förutser att konstgräsplaner kommer att anläggas vid Trängen, Lillåvallen och Vivalla IP. En prioritering som varken stämmer överens med vad kommunen tidigare angett eller med Örebro Läns Fotbollförbunds önskemål. Dessutom kan man notera att tidigare var Trängen öronmärkt för både en ny plan och en begagnad (Behrns matta) plan. I det senaste planförslaget talas det (om man skall tro NA) bara om att man skall lägga Behrns utslitna matta på kolstybbsplanen vid Trängen.

Precis som förra gången konstgräsplaneplanerna lades fram så tycks missnöjet vara störst i Adolfsberg, som har en omfattande verksamhet.

http://www.laget.se/FOTBOLL_OREBRO/

1 kommentar – kommentera

Sven Bertilsson

Samtidigt hoppas jag att det kommer finnas kvar iaf en eller par naturgräsplaner av god kvalitet i Örebro. Det vore ju tråkigt om de helt skulle utrotas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.