Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom till Götene

Ungefär halvvägs till Göteborg ligger Götene och det är dit som ÖSKs talanglag åker idag för att försöka bärga ytterligare en trepoängare i div 2-spelet. Den första kom ju förra veckan då laget kunde vända ett halvtidsunderläge mot Jonsered till seger med 2-1. En seger som nog var bra för lagmoralen eftersom de inledande två matcherna varken bjudit på speciellt bra spel eller några poäng.

Götene behöver en seger.
De tre poängen lyfte också laget något i tabellen, men inte längre än att man fortfarande ligger på den undre kvalplatsen – trea från slutet alltså. I ett ännu större poängbehov lär eftermiddagens motståndare vara. De ligger nämligen näst sist med ett oavgjort resultat mot Jonsered som det enda positiva bidragit i poängkolumnen. Utöver detta har laget två uddamålsförluster så här långt, dels med 2-1 mot lokalkonkurrenterna Gauthiod från Grästorp och dels i den senaste omgången då man förlorade med 3-2 mot Assyriska BK, en av seriefavoriterna. Notabelt är att i samtliga tre matcher laget spelat har man hamnat i underläge innan den egna målfabrikationen startat. Mot Assyriska låg man under med 3-0, men kom ändå nästan ikapp. Inget lag som viker ned sig vid motgångar, verkar det som.

ÖSK-vinst i träningsmatch.
De två lagen möttes i en tidig träningsmatch i år på då alldeles nylagda Behrn Arena. Talangerna vann den matchen med 2-0 efter mål i andra halvlek av Miralem Malic och Daniel Björnkvist. Ett resultat som man dock inte skall dra alltför stora växlar på – i början av februari är ÖSKs talanglag med sina goda träningsmöjligheter i allmänhet överlägsna sina motståndare.

Jag skulle tro, att ÖSKarna har en besvärlig uppgift framför sig. Vårspel på bortagräs brukar laget ha svårt för. Götenes poängskörd är än så länge beskedlig, men laget har aldrig kapitulerat utan verkar tvärt om ha en bra moral med en förmåga att producera även när de hamnat i underläge.

ÖSKs matchtrupp.
På ÖSKs hemsida
har man lagt ut den trupp som kommer att ställas mot västgötarna: Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Anel Coralic, Simon Enqvist (mv), Adam Eriksson, Fedja Jelecak, Kalle Holmberg, Pontus Jacobsson, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Miralem Malic, Claus Pedersen (mv), David Rohlén och Muamer Sepic.

Saknas sedan den förra matchen gör småskadade Andreas Ståhl och Simon Leonidsson. Tillbaka i truppen är Anel Coralic och Adam Eriksson. Trion Axel By, Kevin Larsson och Haris Karahmet spelade en tuff match med ÖSK Söder mot IK Sturehov på torsdagskvällen och får därför säkert starta på bänken.

Matchen spelas på Västerby IP i Götene och avsparken är kl. 14:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.