Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

En Paulinho trots allt!

Paulo José de Oliveira (Paulinho). Foto: Svensk Fotboll

110416. NA: Ordförande: ”Känner ingen oro för ekonomin”

110415 (kväll). ÖSK kallar till presskonferens.

NA har nu kompletterat sin artikel med följande:

På fredagskvällen kallade ÖSK till presskonferens under lördagen för att ”träffa ÖSK Fotbolls nya offensiva förstärkning”.
– Jag kommer att uttala mig i morgon eftermiddag. Innan dess har jag ingen kommentar, säger sportchef Lennart Sjögren.

110415. Paulinho trots allt.
Årets vinterfönster verkar att vara stört omöjligt att stänga för ÖSKs del. Igår avslöjades det att ÖSK försöker placera två spelare på Island och idag dyker det upp en brasse som väl de flesta skrivit av som tänkbart nyförvärv. Häckens Paulinho var ett hett namn i slutet av februari innan den tysk-albanska duon Lushtaku och Rama blev klara för Sportklubben. Då förklarades brassespåret som igenskottat, men nu dyker hans namn ändå upp igen. Enligt NA är alla formalia som kontrakt och registrering uppfyllda – det är bara den fysiska närvaron som saknas. Lite grand har faktiskt bloggen haft på känn att något skulle kunna hända beträffande Paulinho. I samband med årsmötet talade jag några minuter med Gustav Melin, som berättade att allt kanske inte var kört beträffande Paulinho, samtidigt som han såg lite halvmarig ut. Nu vet jag varför.

110301. Ingen Paulinho
Kushtrim Lushtaku och ÖSK har kommit överens om ett kontrakt och Lennart Sjögren har officiellt förklarat att vinterns värvningsfönster stängts för inkommande spelare.

110222. Nästan klar?
Han har skrivit på, hävdar FotbollDirekt.

Ingenting är klart förrän vi sagt att det är klart, säger Sjögren till FD.

Vi avvaktar, säger Eyravallsbloggen.

Det är nästan klart, skriver Svartvitt.

Hut kan det vara nästan klart, men inte tillräckligt klart för att ÖSK skall tillstå att det verkligen är klart? Jag tror att det kan ha något med övergången från hans nuvarande klubb att göra. Det uppgavs nämligen, att han gick tillbaka till en brasiliansk klubb (Venda Nova), när han lämnade BK Häcken. Dock med löftet att de skulle släppa honom om han fick ett nytt kontrakt i Europa. I så fall så kan det mycket väl vara så att det är frisläppandet från hans nuvarande klubb, som man väntar på.

110218.
ÖSKs brasiliansk-koreanska säsongslån Paulinho lämnade helt enligt planerna ÖSK efter att ha spelat ut säsongen. Med sig hem fick han den lilla silverutmärkelsen utöver de sedvanligt lönebaserade ersättningarna. Innevarande år kommer den genomsympatiske brassen att som hemvändare representera Hammarby IF i Superettan. En klubb som han spelade för under åren 2005 – 2008.

Men det är kanske möjligt, att det ändå kommer att finnas en brasiliansk Paulinho i årets upplaga av ÖSK. Expressen skriver nämligen, att ÖSK för närvarande har kontakt med den Paulinho (i detta fall handlar det om Paulo José de Oliveira), som senast spelade för BK Häcken. Denne lämnade göteborgsklubben efter fjolårssäsongen för att försöka ta sig ut i Europa.

Men det verkar ha varit svårt för honom att få fotfäste på den kontinentala spelarmarknaden och efter det att de flesta övergångsfönstren nu stängts, så finns det inte så många öppningar kvar att välja bland. Svenska klubbar fyller dock fortfarande på i sina trupper och det öppnar alltså för det trots allt blir en fortsättning i allsvenskan för hans del. Gärna då i Örebro, tycker bloggen. Men han kan nog lika gärna hamna i Häcken, som nog är väldigt sugna på att återknyta bekantskapen.

Svensk Fotboll: Paulinho
NA: ÖSK vill värva Paulinho
Eurosport: BK Häcken: Vi har inte diskuterat Paulinho

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.