Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

IFK Göteborg – Örebro SK 0-1

Efter Målet. Jag ”tog” den här bilden från Nilsis blogg. Han har lagt ut en del bilder från årets premiärmatch – finast är egentligen supporterbilderna, men även denna bild gillar jag starkt. Rent fotografiskt finns det väl en del att önska, men den skildrar på ett så fint sätt dramatiken och glädjen efter Andreas Haddads mål. Större delen av ÖSKs lag ligger i en TV-puckshög nere till höger. En eftertänksam Kihlberg (?) sparar på krafterna. Daniel Ståhlhammar kollar hur det gick för den ÖSKare som fick en smäll alldeles före målet (Bedoya?) och IFKarna ser riktigt tomma och besvikna ut.


Plats: Nygamla Ullevi
Tid: 4 april kl 19:00
Domare: Martin Hansson (Hanson vadskadad), Daniel Stålhammar
På TV: Canal + Fotboll, Canal + Extra3, Web-TV Sport


Veckans lag.
Efter segern mot IFK Göteborg har några av ÖSKarna placerats i de veckolag som diverse nätpublikationer ställer samman. Hos Svenska Fans har centralredaktionen puzzlat ihop ett lag med Michael Almebäck som högerback och med Nordin Gerzic på mittfältet. Fotbollsverige.se har funnit plats för tre spelare i sitt veckolag. Hos dem är det Patrik Haginge som tar hand om högerbackplatsen, Nordin Gerzic finns också med och i anfallet har de reserverat en plats för Andras Haddad.


110405. Alvbågebloggen: En bra start på säsongen
110405. Mattias Larsson (Expressen): Början på en krisk för IFK?
110405. Mattias Larsson (Expressen): Askungesagan om Andreas Haddad
110405. IFK Göteborg: IFK Göteborgs lagkapten besöker Bebbens Hörna efter matchen mot Örebro (video).
110405. GP: Blåvitt föll i premiären
110405. Henrik Leman (Sportsday): Den här gången tyckte jag faktiskt synd om IFK
110405. ÖSK: Haddad efter segern:”Starkt av oss”.
110405. Robert Laul (Sportbladet): Kvar att klaga på fanns bara domaren
110405. Matts Olsson (Sportbladet): Håller med er, skränfockar!
110405. Radiosporten: Örebro bortabesegrade decimerat IFK Göteborg (intervjuer med Andras Haddad och Sebastian Eriksson)
110405. NA-TV: ÖSK-fansen vädrar guld (video)
110405. NAs Sportblogg: 2 bilder av 2 olika vinnare
110405. NA: Haginge: Det var inte straff
110405. NA: Sixten lugn när Blåvitt rasar
110405. NA: ÖSK:s räddande ängel
110405. NA: Gerzic om ÖSK:s nya respekt


110404. Sportsday: Svensson förstod inget: ”Inte ens frispark”
110404. Baraben: Frankie’s femma: ”Det är inte domarens fel – det här spelsystemet håller inte!
110404. Baraben: En positiv förlustmatch!
110404. Svartvitt: Spelarbetyg
110404. Svartvitt: Haddad frälste Örebro SK
110404. ÖSK: Kanonstart på säsongen – seger borta mot blåvitt.
110404. Anders Uddling (NA): Det nya ÖSK slog gamla bortaspöket
110404. FotbollDirekt: Haddads drömmål sänkte Blåvitt
110404. IFK Göteborg: Jonas arg och besviken efteråt
110404. SvT(TT): Blåvit ilska efter utvisning och förlust
110404. Vinden vänder.
2007. 2-0
2008. 4-1
2009. 1-0
2010. 0-0
2011. 0-1

110404. GP: Örebro sänkte blåvitt med halvvolley


110404. Fotboll24: Matchbilder
110404. TV4: Höjdpunkter (video)
Direktrapportering: Svartvitt
Direktrapportering: GP
Direktrapportering: NA


110404. GP: ”Har hittat min roll”
110404. Sportsday: Det finns kvalitet, nu måste Blåvitt släppa loss
110404. Tvärsnytt: ÖSK-Premiär i kväll (video)
110404. BaraBen: Rapport från söndagsträningen
110404. IFK Göteborg: Exänglar och ÖSK:are om dagens IFK
110404. FotbollDirekt: Guldkandidater möts på Gamla Ullevi


110403. ÖSK: Boström: Det ska bli skönt med tävlingsmatch igen.
110403. ÖSK: Födelsedagsbarnet Almebäck hoppas kunna fira med seger.

110403. Alltid Blåvitts redaktion har varit aktiva och presterat tre stycken videointervjuer inför morgondagens match. Påfallande, om än något inlindat, är göteborgarnas respekt inför sina premiärmotståndare. Det är nästan man får intrycket av att de tycker att de kommer att få slå ur underläge.

Stefan Rehn tror på seger mot Örebro
Andreas Drugge inför premiären
Robin Söder inför Örebro

110403. IFK Göteborg rapporterar på sin hemsida, att man hade 300 åskådare på lagets sista träning och att spelarna möttes av entusiasm, sång och bengaler. Inför matchen har namnen på spelarna i 18-mannatruppen redan publicerats – något som Sixten aldrig skulle göra. De flesta örebroare gläder sig säkert över att se att storfilmaren Selakovic (Gerzics utvisning 2009 till exempel) inte kan vara med på grund av magsjuka.

110403. Anttonen skadad.
NA skriver så här dan före dan, att Patrik Anttonen inte får åka med till Göteborg. Orsaken är att han har känningar igen i sin ljumske eller möjligen om än mindre torligt i bägge två. Ersättare blir nog Patrik Haginge (gissar jag). I övrigt så är truppen helt frisk och fräsch så när som på Robin Staaf. Tänka sig – när det drar ihop sig till match är alla friska och hela igen.

110403. På officiella har ÖSK lagt ut en del information om hur det gick förra gången som ÖSK var på besök hos IFK Göteborg för att spela fotboll. Bland annat finns där en länk till den ”officiella” matchvideon. Man slås av i vilket dåligt skick dålig planen på nygamla Ullevi var.

Eyravallsbloggen vill inte vara sämre utan presenterar sina egna matchsammanfattningar med länkar till diverse smått och gott. År 2009 var till exempel året då IFK med 1-0 efter det att Nordin Gerzic blivit utvisad.

2010. IFK Göteborg – Örebro SK 0-0

2009. IFK Göteborg – Örebro SK 1-0

110403. John Alvbåge känner sig spelsugen värre. Så till den milda grad, att han till och med bjuder på en video i dagens Alvbågeblogg. Ivan Stenberg, en av de allra största ÖSK-supportrarna, är redan i färd med att ladda kioskerna inför matchen på Syrianska på fredag och materialförvaltare Stålnacke har fått nya apparater att jobba med.

110403. Alltid Blåvitt (hos Svenska Fans) rapporterar om en skadefri göteborgstrupp och en god publikmässig uppslutning inför premiärmatchen.

110403. Svartvitts Martin Johansson har levererat en välskriven och läsvärd artikel inför ÖSKs allsvenska premiärmatch. Tyvärr kan man inte säga samma sak om motsvarande artikel på ÖSKs hemsida.

110403. Måndagens laguppställning.
Under förutsättning att alla är friska och tillgängliga (Kihlen spelade inte i torsdags) finns det som jag ser det två frågetecken inför göteborgsmatchen. Båda berör högerkanten.

Vem spelar högerback?
Eftersom Patrik Haginge spelade högerback mot talanglaget tror jag att det blir han som springer in på nygamla Ullevis nylagda gräsmatta. Platsen är egentligen Patrik Anttonens, men Patrik var deklasserad till vänsterback i B-uppställningen (Tommy spelade till höger) och står för tillfället på grund av att han ligger efter träningsmässigt antagligen först på tredjeplats i högerbackarnas hackordning.

Vem spelar högerytter?
Kushtrim Lushtaku började som högerytter i A-laget, men utgick rätt tidigt och ersattes av Marcus Astvald som såg rejält spelsugen/revanchlysten ut. Det verkar alltså som om Kushtrim för närvarande är förstavalet. Det finns två teorier om varför han gick av. Den ena säger, att han fick en känning i ljumsktrakten och därför gick av av säkerhetsskäl. I så fall spelar han knappast mot Göteborg. Den andra teorin går ut på att det var en hård boll mot ett känsligt kroppsparti som däckade honom. I så fall kan han spela. Jag skulle faktiskt tro, att Sixten föredrar att spela Kushtrim före Mackan, eftersom göteborgarna inte vet något om honom och hans speltid. Oavsett vem som får börja lär den andre också få speltid.


110402. GP”Finns en frustration”

110401. IFK Göteborg: Bebbens hörna inför premiären (video)

110331. Mer än halva arenan tom för Blåvitt.
Fotbollskanalen rapporterar, att intresset för IFK Göteborgs premiärmatch inte verkar att vara på topp.

110326. Bara ben på Glenn Hysén: Know your örebroare

110323. FotbollDirekt: Premiären i fara för IFK-kaptenen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.