Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Slut hos HBK för Markus Gustafson?

110404. Gustafson synas vidare

110401. Ytterligare ett försök i öster.
Det blev inget kontrakt med Öster för Markus, vilket förvånar den del. Antingen så har Öster redan väldigt bra mittbackar eller så var Markus form inget vidare. En mittback från en allsvensk trupp skall normalt klara av att ta en plats hos en klubb i Superettan. Nu har han i stället rest till Åland för att provspela med IFK Mariehamn, som enligt upppgift aktivt söker försvarare. Där skall det väl lyckas för honom, tycker man.

110311. Försök i Öster.
Flytten till Halmstad blev ingen större succé för den forne Forward-backen. Tiden i Halmstad har han mestadels tillbringat i ett frysskåp med få möjligheter att få komma ut för upptining. Under förra året blev det vara en match för Markus och då handlade det om ett inhopp. Nu rapporterar fotbollsverige.se att han skall provträna med Öster. Med ett efter säsongen utgånget kontrakt verkar det som om den tilltänkta utlåningen innebär slutet på hans ambitioner att etablera sig på en allsvensk nivå.

091027. (Äntligen) debut för Markus Gustafson.
BK Forwards unge mittback Markus Gustafson var en av de spelare som ÖSK inför fjolårssäsongen försökte övertyga att de skulle ta steget över från grannen i väster. Rekryteringsförsöket lyckades dock inte. Halmstads BK höll sig framme och fick påskriften innan ÖSK i den näst sista matchen (borta mot Elfsborg) säkrade fortsatt allsvenskt spel.

Efter det har det varit väldigt tyst kring Markus. Något allsvenskt spel sånär som på ett enminutersinhopp har det inte blivit förrän nu. I söndagsmatchen mot ÖSK på Behrns satt han på bänken, men fick ingen speltid. Mittbackar byter man ju inte ut i onödan.

Men ikväll gäller det för 22-åringen. Mittbackarna är på väg att ta slut i Halmstad efter Johnny Lundbergs avstängning så Markus får ta plats i backlinjen där han kommer att ställas mot ett guldjagande IFK Göteborg. Kanske inte direkt mjukast tänkbara allsvenska debut från start.

Hallandsposten: Gustafson ska stoppa Blåvitts skyttekung

2 kommentarer – kommentera

Anonym

Jag gillade bilden samt bildtexten där Eva träffar deras ”mardnadsföringsbyrå” :) Nog för att de valde en bild där jag inte syntes, men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.