Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Staaf ungefär halvvägs

110330.
Papperstidningen uppdaterar Robin Staafs rehabstatus idag. Av allt att döma har Robin kommit ungefär halvvägs tillbaka till speldugligt skick, enligt artikeln. Det har alltså tagit betydligt längre tid än vad som antogs i samband med hans operation i mitten av februari. Då trodde man att rehabperioden skulle vara avslutad nu.

Enligt ÖSKs läkare Ulf Nordström kommer Robin att kunna börja jobba med avancerade bollövningar om ca. 2 veckor. Sedan dröjer det ett tag till innan han kan gå in i fullkontaktsövningar, enligt Nordström.

Det blir dock en betydligt mer konkurrensutsatt miljö, som Robin kommer tillbaka till. Andreas Haddad gör mål på mål, William Atashkadeh är spelsugen värre och både Valdet Rama och Kushtrim Lushtaku kan hoppa in centralt om det skulle behövas. Det troligaste är väl att det blir en ny utlåning av Staaf om/när han är återställd. Hans kontrakt går ut efter säsongen och det är väl i dagsläget knappast troligt att det förlängs. Om han inte börjar göra en massa mål igen och Haddad och Atashkadeh samtidigt drabbas av egna skadeproblem.

110216. Sex veckor för Staaf.
Det var illa med Robin Staafs knä, men ändå inte någon katastrof. NA skriver, att han nu har opererats för en meniskskada. Inte alls lika allvarligt som ett brustet korsband, men ändå med en förväntad rehabiliteringsperiod på upp till sex veckor. Oklart dock om det rör sig om tiden tills dess att skadan är läkt (och han kan börja träna igen) eller om tiden fram tills dess att han är matchfit igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.