Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

PremiärkampanjenÖSK fläskar på ordentligt för att få till en bra publikmässig start på årets fotbollsallsvenska. Ovanstående annons var idag införd i vår lokala papperstidning och det var ingen liten annons – den fyllde ett helt uppslag, alltså två hela sidor. Hur ÖSK har råd med det kan man fråga sig – kanske ingår publicerandet i samarbetet mellan ÖSK och NA. Lite otur hade man nog med annonsen. Den hamnade nämligen efter sportsidorna och före insändarsidan – en del av tidningen som kanske inte alla besöker.

På hemsidan uppmanar ÖSK alla att köpa biljetten i förväg. För bortasupportrarna blir det till och med billigare att göra så, skriver ÖSK. För ”vanliga” supportrar blir väl inte prisskillnaden dock så värst stor – en tia eller så. Det kan till och med bli så att det blir något dyrare om man tar med serviceavgiften i beräkningen. Jag har en känsla av, att ÖSK fortfarande måste fundera igenom hur man skall anpassa biljettpriser plus serviceavgift vid förköp till priserna vid direktköp. Förköpet bör vara billigare även efter serviceavgiften.

Men för speciellt ”ekonomiskt utsatta grupper” bland bortasupportarna som pensionärer, skolungdomar och studerande blir det helt klart billigare med förköp. De betalar för en ståplats 65 kronor (plus serviceavgiften på 15 kr antar jag). Köper de däremot sin ståplatsbiljett vid arenan på matchdagen kostar den för alla 130 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.