Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollshall till Lindesberg

Det här hör väl närmast till kategorin lokalfotboll, men ändå.

I Lindesberg har man planer på att anlägga en konstgräshall. Det är IFK Lindesberg (div 6) som i dagarna fått kommunstyrelsen att gå med på att lämna ett driftsbidrag på 200.000 per år fram till år 2020.

Föreningen tror sig kunna få en hall med måtten 100*50 på plats för en kostnad av 4 mkr. Den årliga driftskostnaden, som väl huvudsakligen är kapitalkostander beräknar man skall ligga på 400 tkr, av vilka kommunen alltså står för hälften. De faktiska driftskostnaderna (out of pocket) tror man inte skall bli högre än 50.000 kr. per år. Den hall man planerar blir ytterst spartansk utan några åskådarläktare eller värme.

Jag tycker att investeringskostnaden på fyra mkr låter väldigt lågt. Det är väl ungefär vad Ekäng kostade, som ju iofs. även omfattar en sjumannaplan. För fotbollen i den norra länsdelen bleve det onekligen ett lyft om planerna kunde förverkligas.

Lindenytt: Vill bygga egen fotbollshall
Lindenytt: Visionen om en fotbollshall klarnar för IFK Lindesberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.