Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

DM-match för morgonpigga

ÖSK Söder spelar i morgon bitti sin andra match i senior-DM och möter då Hovsta IF på Ekängs hemmaplast. För närvarande håller Söder på att avverka den grundserie, som förhoppningsvis skall kvalificera dem för fortsatt spel, då lagen från div 4 och uppåt går in i cupen. Förra veckan i den första cupseriematchen besegrades Lillkyrka IF (5) med klara 5-2. Detta trots att då bara halva Söders trupp var tillgänglig för spel. Den andra halvan, bestående av fjolårets PAL-trupp, hade ännu inte hunnit bli registrerad hos sin nya klubb.

Morgonmotståndarna från Hovsta håller under sommarhalvåret till i div 7. Förra året spelade de i samma serie som Söders andralag och slutresultatet i det racet blev ett dött lopp – båda lagen fick ihop 25 poäng. Söder gick dock före i tabellen tack vare en bättre målskillnad. Hovsta har matchats rätt försiktigt under försäsongen och har på sin hemsida bara tre matcher noterade. Ett hyfsat 1-1 resultat mot Yxhult och en 1-0 vinst och en 1-0 förlust mot Hidingsta U. Deras match i den första omgången av distriktscupen fick lov att ställas in på grund av förra veckans snöoväder.

Det här är en match som Söder borde kunna vinna, tycker jag. Hovsta får visserligen två bonusstraffar som de lär slå in, men det räcker knappast. Frågan är dock hur den tidiga matchstarten påverkar resp. lag. Det kan ju vara lite hur som helst med den saken.

ÖSK Söder – Hovsta IF
Ekängs IP, 26 mars kl 08:00

Tillägg: Morgonmatcher verkar inte vara lagets melodi – i alla fall inte om de börjar redan kl. 08:00. Hovsta vann matchen rättvist med 2-1. I en jämn första halvlek gjorde det överraskande starka bortalaget från de norra förorterna 1-0, medan ÖSK inte hade så mycket att komma med. Precis innan halvtidsvilan fick Hovsta sedan sin lagkapten utvisad efter två gula kort och läget såg inte helt omöjligt ut trots de två bonusstraffarna, som var i antågande. När sedan Hovsta missade den ena av dessa genom att skyffla bollen högt över mål infann sig hoppet om att laget trots allt skulle kunna vända matchen Söders väg.

Pontus Lövgren gjorde det viktiga reduceringsmålet rätt tidigt i andra halvlek genom ett fint skott från långt håll. Men trots en närmast total spelmässig dominans i andra halvlek kom laget inte närmare, utan det blev Hovsta som fick ta hand om de tre poäng som stod på spel.

I en match på fredagskvällen besegrade IFK Lindesberg Lillkyrka IF med hela 6-0 och leder nu en något haltande serietabell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.