Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK – Djurgårdens IF110324. Video från Djurgården.
På Djurgårdens hemsida finns det en fyllig videoinspelning från gårdagsmatchen. Speciellt intresant för de som gick till Ishallen i halvtid och därför missade de tre målen och ÖSKs överlägsenhet i den andra halvleken. Klippet på 9 min och 20 sek (283 mb) ger en rätt bra bild av matchen även om de kycklinggula gästerna av naturliga skäl får lite extra utrymme. Jag tyckte att direktuppspelningen hackade en hel del. Bäst är det nog att ladda mer inslaget först om man har bandbredd till det. [Ett litet tips till Firefox-användare. Det finns ett utmärkt tillägg till Firefox som heter Netvideohunter. Det programmet klarar av att ladda ner det mesta man kan se på nätet utan några större problem].

 

Det finns även videointervjuer med tränaren Carlos Banda samt spelarna Christer Youssef och Joel Perovuo.


110324. Forum 1891: Tung förlust på Behrn Arena

 


110323. ÖSK: Seger för ÖSK i det allsvenska genrepet.

 


110323. Intervjuer på Djurgårdens hemsida med ungdomarna  Joakim ”Kimmen” Alriksson och Philip Sparrdal Mantila. En hel del beröm blev det för ÖSKs sätt att spela.


110323. Tecken i skyn?
En såvitt jag vet helt skadefri Fredrik Nordback fick sitta matchen igenom på avbytarbänken utan att få komma ut på planen. Magnus Kihlberg slet som en galärslav matchen igenom, men blev tydligen inte så trött att det fanns någon anledning att byta in ”Nobbe”. Nordin såg tidvis rätt seg ut, men han behöver ju spela för att komma upp i ett bättre matchtempo. Så det blev ingen speltid för Fredrik – jag undrar när det hände senast.


110323. Alvbågebloggen: En bra seger


110323. ÖSK: Johannes Avenbrand har videointervjuat Andreas Haddad efter 3-0 segern mot Djurgården. Inslaget visar även Andreas två mål några gånger.


110323. Fotbollskanalen: Haddad bakom Dif-kross: ”De fick inte röra bollen så mycket”


110323. Reklamen störde.
ÖSK (antar jag) har installerat nya elektroniska reklampaneler på Behrn Arena. De står utplacerade i bästa TV-läget utefter Södra Läktaren. Tyvärr var ljuset lite väl skarpt, vilket gjorde att det faktiskt ibland var svårt att uppfatta vad som skedde på andra sidan planen. Vi får väl hoppas att det går att köra dem med lite mindre intensitet också. Även spelarna tyckte för övrigt att ljuset var besvärande.

NA: ÖSK-spelare bländades av de nya reklamskyltarna


110323. NA-TV: Höjdpunkter (video)


110323. Djurgården: ÖSK starkast på Behrn Arena


NA: Direktrapportering


110323. Stark startelva mot Djurgården.
ÖSK aviserar på sin hemsida en nästan ordinarie startelva mot Djurgården. Det är bara Marcus Astvald som saknas – han är iväg med U21-landslaget. Och det är inte ens säkert att han blir ett förstaval denna säsong. ÖSK ställer upp som följer:

Målvakt: John Alvbåge
Försvare: Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström (k), Samuel Wowoah
Mittfält: Alejandro Bedoya, Magnus Kihlberg, Nordin Gerzic
Anfall: Valdet Rama, Andreas Haddad, Kushtrim Lushtaku

Ersättare: Simon Nurme (mv), Tommy Wirtanen, Fredrik Nordback, Erik Nilsson, Emil Berger, Ahmed Yasin, William Atashkadeh


110323. Alvbågebloggen: Sista matchen innan allvaret


110323. Ingen direktsänding.
ÖSK skriver på sin hemsida, att kvällens match inte kommer att direktsändas vid internet. Teknikproblem anges som orsaken.


110323. Biljettinformation.
ÖSK skriver inför kvällens match: I samband med kvällens match kommer vi att testa tekniken vid vändkorsen.
Som vanligt sker biljettförsäljningen till träningsmatcherna i Mötesplats ÖSK i det nordvästra hörnet av arenan. Ni som köper biljett hänvisas till entréerna ut mot Rudbecksgatan.

Medlemmar i ÖSK Fotboll och Kubanerna går som vanligt in med sina medlemskort vid trapporna framför Norra läktaren.

Entre till matchen kostar 50:-
Gästande supportrar hänvisas till Sektion A


110323. Haginge hälskadad.
I dagens papperstidning skriver man att Patrik Haginge är hälskadad och att han inte kommer att kunna spela matchen mot Djurgården. Skadan verkar dock inte vara av det allvarligare slaget och Patrik räknar med att vara tillgänglig vid den allsvenska premiären.


110323. Svenska Fans inför matchen.
Både redaktionen hos Svartvitt och Forum 1891 har skrivit inför-artiklar inför kvällens träningsmatch. Man märker att fotbollstemperaturen stiger.


110323. Försvagat Djurgården till Örebro.
Kvällens motståndare Djurgården verkar att sakna en hel del ordinarie spelare, då de kommer till Örebro för kvällens match. Skador och landslagsspel har tunnat ut leden. Tråkigt nog är en av de som står uppsatta på listan över icke-tillgängliga spelare ÖSKs tidigare lagkapten Joel Riddez, som även i Djurgården får bära bindeln.

I den spelartrupp (startelva) som DIF lagt upp på sin hemsida saknas namn som Hämäläinen, Sjölund, Toivio, Oremo samt givetvis även Mattias Jonson, som ju de senaste åren haft skada som normaltillstånd.


110322.
ÖSK: ÖSK möter Djurgården på onsdag


110321.
Djurgårdens IF: Wass: Perfekt match för oss

3 kommentarer – kommentera

Bolltrollarn

Enligt ÖSK´s hemsida börjar matchen kl 18.00, eller?

Ficedula hypoleuca

Ja, det stämmer- Tack för påpekandet. Jag har ändrat nu.

will

Tyckte Nordin såg vass ut. Blivit bättre och bättre för varje match på slutet. Gjorde lite som han ville mot DIF-spelarna. Den gamla Nordin är påväg tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.