Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK – IF Elfsborg


110320. NA direktrapporterar som vanligt från matchen. En uppgift som jag tycker att de sköter riktigt bra.
NA-TV: Höjdpunkter från matchen (dvs. målen och lite, lite till). Även ÖSK har lagt ut två stycken videoklipp med ÖSKs mål.


110320. Elfsborg: Förlust i träningsmatchen mot Örebro SK.
Elfsborg har också hunnit med att lägga ut Studio Elfsborg på sin hemsida. Magnus Haglund och målskytten Niklas Hult video-intervjuas.


110320.
Michael Almebäck intervjuas av Fotboll Direkt. Micke anser att ÖSK skulle ha vunnit även om Elfsborg spelat med 11 man.


110320.
Sveriges Radio Sjuhäradssporten har en intervju med Magnus Haglund om utvisningen och matchen.


110320.
Svartvitt: Två skilda halvlekar när ÖSK besegrade Elfsborg


110320.
Krönika av Lasse Wirström
: Valdet ser ut som rena Rama succén
En intressant kommentar från Lasses sida med avseende på konkurrenssituationen på högerkanten med tanke på att Lasse väl närmast bör klassas som närstående till Mackan.


110320.
Alvbågebloggen: Vi vann men vi jublar inte för mycket


110320. Match i matchen.
En intressant match i matchen kommer Andreas Haddad och David Elm att bjuda på. Spelarna påminner en hel del om varandra och det är väl tänkt att de skall ha ungefär samma uppgifter i respektive anfall. En stor skillnad är det dock – medan Andreas kom ”gratis” till ÖSK så lär Elm ha kostat Elfsborg mellan 3 och 5 miljoner kronor att köpa loss från Fulham (och motivera att spela i Elfsborg).


110320. ÖSK har för ovanlighetens skull släppt sin startelva i förtid. (Vad tänker Sixten på egentligen). Om man skall notera något så är det väl att Marcus Astvald bänkats till förmål för Kushtrim Lushtaku. Hela anfallslinjen är för övrigt ny för året (och har aldrig spelat ihop tidigare). Andreas Haddad går in centralt och Valdet Rama spelar till vänster. Att man testar Lushtaku till höger mot Elfsborg innebär iofs. inte att Mackan nedgraderats. Sixten vet vad Mackan kan, frågan är om Lushtaku kan det också mot starkt allsvenskt motstånd. Lushtaku är för övrigt högerfotad även om han (liksom Porokara) föredrar att spela till vänster. Samuel Wowoah är också tillbaka även om det är bänken som gäller för hans del.


110320. Elm i efterlängtad A-lagscomeback – efter tio månader. (Fotboll Direkt)


110320. Alvbåge om Elfsborg: ”Sveriges Real Madrid” (Fotboll Direkt)


110320. ÖSK strömmar matchen live.
ÖSK skriver på sin hemsida, att man kommer att strömma elfsborgsmatchen på internet. Det har man ju gjort några gånger nu under ”våren”. Jag kollade in den första matchen i efterhand och tyckte då, att videokvaliteten inte var överdrivet bra. Det handlade inte så mycket om rörlig video utan mer om tidsmässigt tätt liggande stillbilder. Men man har kanske kommit tillrätta med de problemen nu.


110320. Fotskador problem i A-truppen.
Papperstidningen skriver några rader idag inför eftermiddagsmatchen mot Elfsborg. Enligt tidningen är både Patrik Haginge och Per Johansson fotskadade. Tidningen nämner ingenting om hur pass allvarligt det är, men idag verkar de i alla fall inte kunna spela. Däremot tycks det som om de två ordinarie ytterbackarna skulle kunna vara tillgängliga igen. Men både Patrik Anttonen och Samuel Wowoah saknar matchträning och det är tveksamt om de kan spela 90 minuter. Så det blir väl Turbo-Tommy som får hoppa in som vanligt då. Någon annan given ytterbackskandidat finns det väl inte.

Man skulle iofs kunna testa Erik Nilsson som vänsterback igen – jag tyckte inte att han gjorde bort sig mer än någon annan mot Häcken. Högerback kan även Boris Lumbana spela – det sköter han bättre än mittbacksjobbet. Men det blir väl Tommy till höger i den ena halvleken och till vänster i den andra precis som mot Valdir. Det är iofs. inte fel att testa honom mot kvalificerat motstånd – speciellt inte på vänsterkanten.

Tidningen skriver också att Valdet Rama nu tränat ett pass efter sin skada och att han förmodligen är tillgänglig för spel. Fast beslutet om detta tas först efter dagens förmiddagsträning. Jag passade på att fråga en representant för A-truppen igår hur nyförvärven ser ut. Jo, Kushtrim Lushtaki ser fortfarande väldigt bra ut. När det gäller Valdet så har han ju inte kunnat träna så mycket att det går att ha någon uppfattning, men min sagesman tyckte att han möjligen kunde vara något ”överviktig”.

110319.
ÖSK: ÖSK möter antagonisten Elfsborg på söndag
Svartvitt: Inför Örebro SK – IF Elfsborg
Elfsborg: Haglund: Det blir en tuff match

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.