Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger för Söder

ÖSKs första målgörare för året i en tävlingsmatch. Från vänster: Kalle Ardeman, Pontus Lövgren, Robin Suarez och tvåmålsskytten Shazada "Shaze" Akbari.

 

ÖSK Söder inledde årets tävlingssäsong för ÖSK-familjen genom att på Kumlas konstgräs besegra div 5-kollegerna (från den norra serien) Lillkyrka IF med 5-2. Lillkyrka, som var hemmalag, tog ledningen med 1-0 efter en kvart och hade ledningen i 10 minuter innan Pontus Löfgren kvitterade vid en straffområdesröra efter hörna. Söder tog sedan ledningen med fem minuter kvar av halvleken. Shaze slår ett inlägg som målvakten tappar och Kalle Ardeman petar in returen.

I andra halvlek utökar ÖSK ledningen på ett långskott av Shaze – minuten var 51. Lillkyrka reducerar fem minuter senare efter en misslyckad målvaktsrensning från Joel Anderssons sida. Den tog på en av Lillkyrkas anfallare och gick i mål. Men Joel skall inte lastas alltför hårt för det målet – han fick en rätt jobbig bakåtpassning att försöka rensa bort. Bortsett från den incidenten gjorde Joel för övrigt mycket bra ifrån sig och tog bland annat hand om en hel del otrevligheter i luftrummet.

Allt eftersom tiden gick fick ÖSKarna allt bättre och bättre betalt för alla sina träningstimmar under Björn Juhlins ledning under vintern. Lillkyrka tröttnade allt mer och de svartvita kunde rulla boll riktigt snyggt mot slutet av matchen. Shaze gjorde sitt andra mål för dagen med 10 minuter kvar på ett långskott, som Lillkyrkas målvakt mer eller mindre tappade in i mål. Några minuter senare utökade inbytte Robin Suarez målskörden till fem, då han snyggt bröt in från högerkanten och satte ett skott från straffområdesgränsen utom räckhåll för målvakten.

Söder kom till spel med ett rent Söderlag, eftersom killarna från fjolårets PAL-trupp ännu inte registrerats på sin nya klubb. Det blir klart till veckan som kommer. Lördagslaget bestod därför huvudsakligen av 93-or och jag tyckte att deras spel såg betydligt bättre ut än vad de presterade under fjolåret.

Efter matchen avhölls en straffsparkstävling som Lillkyrka vann med 4-3. Oklart vad den tjänade för syfte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.