Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Valdet Rama – kommentarer

110306.
Svarvitt har talat med HBK-spelaren Anel Raskaj, som spelat ihop med Rama i det landslag som inte existerar – alltså det kosovanska. Raskajs bild verkar att stämma överens med vad som sagts och skrivits tidigare om ÖSKs nyförvärv. I ett nötskal:
– Valdet är snabb, teknisk och har ett mycket bra skott. Han är också riktigt bra på att utmana sina motståndare.

110303.
Det dök upp en intressant kommentar till ett av bloggens tidigare inlägg om Valdet Ramas övergång till ÖSK. Jag antar, att det är få som bläddrar tillbaka mer än någon dag i bloggen, så jag lägger ut kommentaren här i artikelform också.

Valdet Rama är en för bra spelare för Örebro. Trodde jag läste fel när jag såg i tidningen att han skrivit på för ÖSK.

Han är en otroligt snabb och teknisk fotbollsspelare. Spelare som jag personligen känner och är vän med, menade att de hellre har Frank Ribery som motståndare än Valdet Rama. Han har ett färdigutvecklad spelsinne och har väldigt lätt för att anpassa sig i olika spelmiljöer.

Det är mycket frågetecken om varför Valdet inte fick så mycket speltid nu den senaste säsongen under Mirko Slomka i Bundesliga…Enligt vissa källor så handlade det om att Mirko Slomka inte tyckte det var Ok att Valdet deltog för Kosovos så kallade ”Landslag” i en vänskapsmatch i augusti förra året, och det var precis i upptakten av den nya bundesligasäsongen. För enligt den assisterande tränaren, styrketränaren och konditionstränaren så var Valdet den spelare som presterat bäst och hade de bästa värdena i både styrka och kondition under de 10 dagarna laget var på träningsläger i Österrike.

Valdets spelstil kan man bara inte ogilla, han har dessutom ett väldigt professionell inställning till fotbollen… En mycket trevlig människa med båda fötterna på jorden. Önskar hur som helst ÖSK och Valdet Rama ett stort lycka till! Jag tror starkt på er kommande säsongen!

Viel Glück und erfolg!

Min kommentar till kommentaren är att det nog är rätt smart av Rama att komma till Örebro. Lyckas han i allsvenskan så kommer han garanterat att uppmärksammas, vilket kommer att öka hans möjligheter att senare få en ny chans i  Tyskland eller kontinentaleuropa. Intressant är att kommentaren beträffande hans fotbollsmässiga färdigheter stämmer väl överens med vad man skrev på Hannover 96s supporterforum.

3 kommentarer – kommentera

beki

Gillar ditt inlägg som fan, du beskriver exakt som han är. Han kommer bli grym i ÖSK! I en presskonferens sa Slomka att Valdet var deras bästa offensiva spelare, smart att bänka han då. Något hände, vad kommer vi aldrig få reda på.

Krille

Spänd av förhoppning, men vi ska inte blåsa upp orimliga förväntningar på det vi hört men inte sett. Min naggande oro är 15 matcher/0 mål, om han vore så bra som texten ovan ger uttryck för borde väl den siffran se annorlunda ut? Vet någon hur många assist han gjorde i Bundesliga?

Krille

Ett tillägg: känner en snubbe som dricker en flaska champagne varje gång Hannover 96 vinner en match, nu för tiden går det så bra för dem att han börjar bli alkad. Hur som, klistrar in hans kommentar om Rama nedan, verkar som om Örebros sätt att spela passar Rama mycket bättre än Hannover 96:s, där han fick ligga till vänster på mitten och där inte klarade det defensiva jobbet. Förklarar också varför han inte så ofta kom till avslut.

I saw him playing live only once – he is technically very skilled and usually plays on the left side in midfield. His strengths are clearly in the attack; he was often criticized for insufficient support of the defenders. Another problem was his physical constitution, it was apparently quite easy for the opposing teams just to push him aside. I think he was on the verge of breaking through at the beginning of this season but then some of the new arrivals had a good start, and he was relegated over time to the reserve team. It certainly made sense for him to move on.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.