Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust för KIF Örebro

I motsats till ÖSK Fotboll gick KIF Örebro med förlust förra året. NA skriver, att det handlar om ett sexsiffrigt belopp. Förlusten verkar dessutom ha varit så stor att det egna kapitalet försvann. Tidningen skriver nämligen, att klubben förbereder sig på en granskning från licensnämndens sida och att man redan börjat jobba på sin handlingsplan.

Föreningens ordförande Åsa Johansson frågar sig om näringslivet i Örebro är intresserade av att ha damfotboll på elitnivå i Örebro. Föreningen omsätter 5 mkr, men skulle egentligen behöva komma upp i 10 mkr. Svaret är väl tydligt – företagarna är inte så värst intresserade. Men det är ju inte bara företagarna, som är ointresserade – det gäller även publiken. KIF Örebro snittade på 485 åskådare förra året, vilket gav 5344 totalt på de 11 hemmamatcherna. Det är mindre än vad ÖSK hade på sin sämsta hemmamatch förra året – Mjällby under halvvintriga förhållanden i slutet av mars drog 5627 åskådare.

Eftersom publiksifforna är så mycket lägre är det faktiskt inte konstigt, att intresset för KIF Örebro som samarbetspartner inte heller är speciellt stort.

Örebrodistriktes publikliga år 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.