Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Valdet Rama till ÖSK!

Valdet Rama (till vänster). Foto: Hanover 96

110224. Rama klar.
ÖSK skriver på sin hemsida, att Valdet Ramas övergång nu är klar. Han har skrivit ett flerårigt kontrakt med klubben och ansluter under nästa vecka.

110222. Även Rama nästan klar?
Inte nog med att Paulinho den andre numera erhållit rollen som högst troligt ÖSK-förvärv. Svartvitt hävdar, att deras undersökningar indikerar, att även Valdet Rama kan vara på väg mot Örebro. Enligt artikeln skall det enda som återstår vara att få loss spelarlicensen från Hannover 96. Eftersom dessa ingenting hellre vill än att bli kvitt honom så fort som möjligt så lär detta inte utgöra något hinder. Detta indikerades ju även tidigare av Ramas agent.

110215.
NA ”avslöjar” efter en dag av surr på Svartvitt, att det är Valdet Rama från Hannover 96, som är nästa kandidat till jobbet som vänsterytter i årets ÖSK-upplaga.

Den tyskfödde kosovo-albanen sitter på ett utgående kontrakt och får för näravarande ingen speltid i klubbens representationslag. Hanover 96 har ju gått väldigt bra i årets Bundesliga. De brukar kämpa för att hålla sig kvar, men i år är de med och slåss i toppen – för närvarande på fjärde plats.

Två tyska pressklipp:

Schaumburger Nachrichten.
Keine Rolle in den Überlegungen von 96-Trainer Mirko Slomka spielt schon seit langer Zeit Valdet Rama. Schmadtke würde den Offensivspieler gerne abgeben, es sei jedoch „schwer, einen Klub zu finden“, der Rama verpflichten will. „Es sieht so aus, dass er bei uns bleibt“, sagte der 96-Manager.

Norddeutsche Rundfunk.
Noch ohne jeglichen Saisoneinsatz bei den ”Roten” ist Valdet Rama. Der Mittelfeldakteur darf nur noch im Regionalliga-Team der Niedersachsen auflaufen. So richtig überzeugen konnte der 23-Jährige dort auch nicht. Ein Wechsel in der Winterpause war angedacht, scheiterte aber. Es gab keine Anfragen für den ehemaligen Wolfsburger.

Av dessa två klipp framgår ju rätt tydligt, att Rama inte har någon framtid hos Hannover 96. Klubben har försökt bli av med honom, men lyckades inte med det under det tyska vinterfönstret som stängdes för två veckor sedan. Klubben vill helt säkert inte ha kvar en spelare i truppen som man inte anser att man har någon användning för och kommer säkert att släppa honom utan att ställa till några problem.

För Rama gäller det att utvärdera vilka alternativa möjligheter har har. Att gå till Örebro som börjar seriespelet redan i april och kommer ut i Europa kan han kanske se som en möjlighet att få fart på sin karriär, vilket borde vara en prioritet för hans del. Stannar han kvar i Tyskland blir det inget seriespel med en eventuell ny klubb förrän i augusti.

Bara speltid i andralaget denna säsong.
Under årets säsong har Rama inte representerat A-laget i Bundesliga vid något enda tillfälle. Han verkar inte heller ha varit ordinarie i andralaget som spelar i Regionalliga Nord (4:e nivån i det tyska seriesystemet). Detta enligt statistik hos der Kicker.

När Hannover skrev kontrakt med honom för två år sedan var man betydligt mera positiv. Jag undrar vad som gick snett – eller var det bara så att han inte klarar av att spela på Bundesliga-nivå.

Videoclip från 2009 då han spelade med Ingolstadt i 2. Bundesliga.

2 kommentarer – kommentera

...

Det som gick snett är att tränaren inte gillar honom. Jag har varit i hannover och kollat hur han spelar, han är i stort sett bäst på träningarna. Om han kommer till örebro kommer han bli den bästa i laget

Leon

Valdet Rama är en för bra spelare för Örebro. Trodde jag läste fel när jag såg i tidningen att han skrivit på för ÖSK.
Han är en otroligt snabb och teknisk fotbollsspelare. Spelare som jag personligen känner och är vänn med, menade att de hellre har Frank Ribery som motståndare än Valdet Rama. Han har ett färdigutvecklad spelsinne och har väldigt lätt för att anpassa sig i olika spelmiljöer. Det är mycket frågetecken om varför Valdet inte fick så mycket speltid nu den senaste säsongen under Mirko Slomka i Bundesliga…Enligt vissa källor så handlade det om att Mirko Slomka inte tyckte det var Ok att Valdet deltod för Kosovos så kallade ”Landslag” i en vännskapsmatch i augusit förra året, och det var precis i upptackten av den nya bundesligasäsongen. För enligt den assisterande tränaren, styrketränaren och konditionstränaren så var Valdet den spelare som presterat bäst och hade de bästa värderna i både styrka och kondition under de 10 dagarna aget var på träningsläger i Österrike.
Valdet spelsstil kan man bara inte ogilla, han har dessutom ett väldigt professionell inställning till fotbollen… En mycket trevlig människa med båda fötterna på jorden. Önskar hursomhelst ÖSK och Valdet Rama ett stort lycka till! Jag tror starkt på er kommande säsongen!

Viel Glück und erfolg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.