Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sökes fortfarande: Vänsterytter

Trots att Ahmed Yasin har gjort bra ifrån sig i ÖSKs träningsmatchande så här långt så har inte ÖSK givet upp ambitionen att rekrytera en vänsterytter till laget. Svartvitts Sarp Yesil har talat med Lennart Sjögren om hur det ser ut på värvningsfronten efter det att Patrikarna Haginge och Anttonen har återbördats till det svartvita spelarstallet.

Befattningsbeskrivningen för vinterns förmodligen sista nyförvärv är sannerligen inte blygsam. Enligt Lennart Sjögren är man på jakt efter en snabb spelare som kan utmana en mot en både på in- och utsidan. Dessutom skall han (givetvis) vara bra på sista tredjedelen samt göra poäng. Det enda som inte verkar finnas med i förutsättningarna är att han dessutom skall täcka upp bakom Wowoah i det defensiva arbetet. Men det kanske vore att gå för långt.

Lennart brukar vara rätt försiktig i sina uttalanden om kommande spelarförvärv, så när han säger att ”Vi kommer hitta någon som har de kvalitéer vi söker”, så får i alla fall jag intrycket att man kommit rätt långt i rekryteringsarbetet. Tidsmässigt har man väl ungefär en månad på sig för att göra klart med värvningen. Den 9 mars åker truppen nämligen på träningsläger igen och då bör rimligen nyförvärvet ha anslutit.

FotbollDirekt: Örebro jagar sista pusselbiten

8 kommentarer – kommentera

Krille

Måste vara så. Om Sjögren inte vet vem han pratar om, och vet att han kommer att få den spelaren till ÖSK, så är han spritt språngande galen. Mycket goda eller mycket dåliga nyheter, alltså. Antingen har vi en riktigt bra spelare på väg in eller också en sportchef som måste spärras in. Bara att hoppas på det förra.

Johan Nyström

Jaha sökes ”en snabb spelare som kan utmana en mot en både på in- och utsidan”……Jag säger bara Eric Bassombeng. Jätteklumpigt att tappa honom- En oslipad diamant. Tag tillbaka honom från GAIS! Vårda honom! Prata FRANSKA med honom s´íl vous plait!

Hälsningar Johan Nyström ÖSK-medlem

Ficedula hypoleuca

Ett av ÖSKs kriterier när man rekryterar spelare till sin trupp är att de skall vara tillgängliga under större delen av säsongen – relativt skadefria med andra ord.

På den punkten blev det inte godkänt för Bassombeng som ju säkert var frånvarande på grund av mer eller mindre påhittade krämpor under nästan hälften av sin tid i ÖSK.

Att dessutom diciplinproblemen var så pass allvarliga att man tvingades stänga av honom gjorde inte saken bättre.

Eric var väldigt bra när han var i form men det var han tyvärr alldeles för sällan.

Johan Nyström

Ok… jag kan nog hålla med… han var nog litet odisciplinerad… blyg var han dessutom… lite vilsen. Han polade med Sajor min granne. Vi satt å snackade litet. Språket var nog litet problem . Jag tror han kände sig missförstådd. Vi får nog se upp när han kommer i GAIS-tröjan … eller vad tror DU Ficedula hypoleuca?? Fotbollen är underbar !!!

Ficedula hypoleuca

Jag tror att det kommer att gå ungefär likadant för honom i GAIS som det gick i ÖSK. Hans problem verkar delvis ha varit av psykisk karaktär. Då menar jag inte att han var psykiskt sjuk på något sätt, utan att han hade en ”komplicerad personlighet”.

Mackan

Kan det vara så att Daniel Bamberg stämmer in på denna kravbild? Har för mig att han gjorde mycket assist i Peking och är relativt snabb i alla fall. :)

Ficedula hypoleuca

Är han vänsterkantsspelare – jag har ingen känsla för den saken. I så fall vore det en kanonvärvning.

Det verkar ju – om man försöker läsa av Lennarts tillförsikt mellan raderna – som om det skulle kunna hända något rätt snabbt nu. Bamberg har väl avvaktat om det skulle gå att få en plats i någon trupp längre söderut. Det gick nu inte och han borde vara intresserad av att snabbt komma in ett nytt lag. Dels för inkomstens skull och dels för att hinna komma in i laget.

Intressant med vad Lennart sade och som kanske är något av en hint var att de ville ha en spelare som gör många poäng, han sade inte många mål. Det stämmer väldigt bra på Bamberg som 4 mål och 15 assists förra året på 30 matcher.

Man tycker att han varit med i evigheter i Norrköping, men han blir bara 27 år i år. Bästa åldern för en fotbollsspelare.

Norrköping verkar ha legat lågt efter det att han öppnat dörren för en återkomst till dem igen, så det kanske finns en chans att få in honom hos ÖSK.

Sven Bertilsson

Tycker Kushtrim gjorde, för att vara en provspelare som bara kastades in, en bra match utifrån de förutsättningarna. Däremot kändes hans som en ”potential-spelare”. Dvs en spelare som på sikt kan bli riktigt bra. Och en sådana har vi redan i Ibra och Yasin. Så om ni frågar mig så blir det nej tack. ÖSK behöver en ”färdig” väforward.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.