Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Joakim Runnemo till ÖSK?

110203. Runnemo till Ljungskile.
Joakim Runnemo, som tidigare förekommit i spekulationerna kring den på sätt och vis vakanta vänsterytterpositionen hos ÖSK, blev idag klar för Ljungskile. Intressant, eftersom det visar att ÖSK siktar högre. (Ingen går nämligen till Ljungskile om han har möjligheten att gå till ÖSK). Det visar också på vilka svårigheter kontraktslösa spelare har denna vinter. Runnemo tackade nej till ett förlängt kontrakt med Brommapojkarna, eftersom han inte ville följa med dem ner till Superettan. Nu blir det Superettan ändå för hans del fast hos Ljungskile, som väl måste anses vara ett sämre klubbval än BP.

110111. Runnemo hoppas få kontrakt snart.
Joakim Runnemo tog det något vågade steget att inte förnya sitt utgående kontrakt med nedflyttade BP. I stället öppnade han dörren för en Bosman-övergång till något intresserat lag. Sådana har det dock varit rätt tunnsått med, verkar det som. Något nytt kontrakt har det nämligen inte blivit för honom, så han har fått gå arbets- och lönelös några månader. Nu säger han dock till Expressen, att han tror att en övergång kan komma rätt snabbt. Enligt spelaren finns det en klubb i allsvenskan och en i Superettan som han diskuterar med.

101123. Allting flyter?
Fotbollsverige.se har försökt locka Joakim Runnemo att avslöja någonting om hans närmaste framtidsplaner. Runnemo väljer dock att i princip inte säga någonting om någonting. Detta skulle kunna tyda på att:

– a) Det har verkligen inte gått som han tänkt sig så nu är utan arbetsgivare och försörjning efter det att han sade upp relationen med BP.
–  b) Han är väldigt nära en överenskommelse med någon klubb, men fortfarande bedömer att situationen är så osäker att han helst inte talar om den.
– c) att han fått ett erbjudande som han dock inte tycker är tillräckligt bra och därför försöker jag fram ytterligare någonting, så att han har något att jämföra med.

Fotbollsverige: Runnemos framtid osäker

Det förvånar mig att en del spelare avstår från att förlänga sina existerande kontrakt utan att ha något annat klart. De riskerar trots allt att bli kontraktslösa eller så får de gå till någon mindre attraktiv klubb i Superettan.

101117.
FotbollDirekt har frågat Lennart Sjögren om det stämmer att ÖSK är intresserade av nedflyttade Brommapojkarnas energifyllde anfallare Joakim Runnemo. Sjögren vill varken bekräfta eller förneka, vilket väl i dessa sammanhang är liktydigt med att det finns ett intresse.

FotbollDirekt: BP-profil kan bli ÖSK:s andra nyförvärv

4 kommentarer – kommentera

Mackan

Wow, detta skulle jag inte tacka nej till. Känns som en perfekt 4-3-3-ytter med sin snabbhet och löpvillighet. Kan väl inte säga att jag sett alltför mycket av BP men i de två senaste matcherna på Behrn Arena har jag i alla fall blivit mycket imponerad av Runnemo. Nu när Lantto förnyade med Gefle så känns detta som en intressant vänsterlösning.

Ficedula hypoleuca

Jag tror också att det skulle kunna bli bra. Han är arbetsvillig och kan röra om en del.

Om ÖSK är intresserade bör de ha stora möjligheter att knyta honom till sig.

krosspitt

svartvitt var först me den här nyheten, just sayin

Mackan

Han deltog i 29 seriematcher för BP förra säsongen men spelade bara från start i 15 av dem. Kan tycka att det är lite oroväckande att han inte var ordinarie i allsvenskans sämsta lag. Men är fortfarande försiktigt positiv till Runnemo som har mycket intressanta kvaliteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.