Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målvaktsbrist

Det råder brist på spelbara målvakter i ÖSKs organisation för tillfället. Hos A-laget får Peter Rosendal hoppa in trots att han väl inte tillhör organisationen längre. Han sitter på bänken när ÖSK spelar match och är med och tränar med truppen. Jag skrev ”väl” eftersom jag inte riktigt vet hur det ligger till med Rosens klubbtillhörighet för tillfället. Väsby verkar han ha lämnat, men att återansluta till Örebro lär med tanke på åldern (= icke utlåningsbar längre) bli svårt.

Simon Nurme har brutit ett ben i foten och även om prognosen är bra, så vet man ju aldrig med sådana saker. Fredrik Nordbacks problem med sitt lilla ben är ju ett exempel på att läkningar kan ta betydligt längre tid än beräknat.

I dagens träningsmatch med ÖSK Ungdom stod Claus Pedersen i mål, men på bänken fanns det ingen ersättare. Det ryktas att Nils Carlsson valt eller kommer att välja att lämna klubben. Han verkar i alla fall inte träna med talangtruppen längre.

Så vad ÖSK-organisationen behöver för tillfället är en målvakt, som är bra nog att sitta på bänken i allsvenskan om någon av John eller Simon skulle vara indisponibla. Dessutom bör han inte vara äldre än 22 för att kunna lånas ut till ÖSK Ungdom och på så sätt skaffa sig den matchträning, som en tredjemålvakt normalt har väldigt små möjligheter att få.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.