Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Startelvan mot RB Leipzig

Tommy Wirtanen har lagt ut ÖSKs startelva på klubbens hemsida. Så här har Sixten tänkt att låta sin trupp ta sig an uppgiften.

Målvakt: Peter Rosendal
Backar: Tommy Wirtanen – Boris Lumbana – Magnus Wikström – Samuel Wowoah
Mittfält: Johannes Skoglund – Magnus Kihlberg – Erik Nilsson
Anfall: Simon Leonidson -Andreas  Haddad – Gjerg Bushaj

Några kommentarer.
Peter Rosendal, som inte ens tillhör ÖSKs organisation numera, får stå i mål därför att John Alvbåge kvalificerat sig för eländeslistan genom att ”få” en slemsäcksinflammation i ena armbågen.

Några andra mittbacksersättare än Boris Lumbana anser Sixten tydligen inte att det finns i dagsläget. Nordback har ju ont i foten, annars hade det här varit en bra match att testa honom som mittback.

Av mittfältarna från den första matchen är det bara Erik Nilsson som fått ”förnyat förtroende”. Det är väl ungefär som med Boris – i Nordins fråvaro anses Erik vara det enda konstruktiva alternativet som finns att tillgå.

Johannes Skoglund får en av sina få möjligheter att representera klubben. Förhoppningsvis med en insats som gläder både honom och Sixten. Han kan ju gneta på rätt bra, men har inte samma löpkapacitet som till exempel Per Johansson. Å andra sidan har han ett väldigt bra skott.

I anfallet är det ingenting som påminner om fjolårssäsongen om man bortser från de sista tre minuterna mot Trelleborg på bortaplan. Då blev nämligen Simon Leonidsson inbytt, fastän han då placerades på sin naturliga vänsterkant. Den här gången har han fått lov att maka på sig ut till höger för att ge plats för testspelaren Gjerg Bushaj. Denne är således så pass intressant, att han flyttar på en truppspelare som också skulle behöva visa upp sig. Eller så är det att Bushay verkligen inte kan spela till höger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.