Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gjerg Bushaj provtränade med ÖSK

Gjerg Bushaj. (Bilden från Istra 1961 hemsida).

110123. Inget kontrakt för Bushaj.
Det blir inget kontrakt med ÖSK för provspelaren. I marginalen till kommentarerna efter förlustmatchen mot RB Leipzig, säger Sixten till NA:
– Nej, han är inte rätt spelare för oss. Mer av en yttermittfältare än en ytter, och hans vänsterfot är inte tillräckligt bra. Dessutom är han inte i fysisk form.

110120.
Sportklubben skriver på sin hemsida
, att Gjerg Bushaj kommer att provträna med ÖSK denna vecka.  Bushaj är en 20-årig vänsterkantspelare från Kosovo som spelat med (eller kanske snarare tillhört) de kroatiska klubbarna Dynamo Zagreb och Istra 1961. (ÖSK har fått stavningen till efternamnet lite fel eller också finns det två varianter). Det är en liten kille, 174 cm lång (kort) och han väger bara 64 kg.

Hos Soccerway, en engelsk fotbollsite, kan man finna en sammanställning över vad han presterat under de två senaste åren. Hos sin nuvarande klubb Istra 1961, som ligger näst i ligan, har han matchats mycket sparsamt. Under den senaste säsongen blev han inbytt vid två tillfällen med en sammanlagd speltid på 24 minuter.

Det här är väl knappast den etablerade startspelare som ÖSK säger sig söka för vänsterkanten, men han kan ju vara intressant av någon annan anledning.

NA skriver, att Bushaj har meriter från Kosovos landslag, vilket dock verkar felaktigt. Dels därför att Kosovo inte är medlemmar i UEFA och egentligen inte har något landslag och dels för att han inte finns namngiven på den Wikipedia-sida, som trots allt listar det landslag som existerar inofficiellt. Däremot verkar det som om han i alla fall är uttagen till en landslagstrupp som i mitten av februari skall spela en vänskapsmatch mot Albanien.

3 kommentarer – kommentera

Annelie

Om nu Ösk tar hit en massa ”ungar” så måste ju Sixten spela dom oxå, annars är det ju ingen större mening med det. Tror inte heller att detta är den etablerade vänsterytter som skall ta Ronis kant. Finns det inga bra killar över 25 som är lediga.. alltså inte till mig:-)

Ficedula hypoleuca

Sixten är nog inte kvar mer än denna säsong. Han har ju vid flera tillfällen antytt att han gärna skulle vilja ta ett tränarjobb ”utomlands”. Efter hans framgångar med ÖSK så kommer han inte att ha några större problem att komma till ett bättre betalt tränarjobb.

Beträffande alla ungdomarna som ÖSK nu värvar in så tror jag att ÖSK har insett, att man inte kommer att ha råd att ta in etablerade spelare av den kaliber som behövs för att man skall kunna vara med och slåss i toppen. Därför tar man in ett antal ungdomar och hoppas att några av dem skall få en tillräckligt bra utveckling.

Nu är det inte något fel på unga spelare – bara de är tillräckligt bra. Se på Boroussia Dortmund till exempel. De leder den tyska ligan i utklassningsstil och spelar med ett knippe 20-åringar i laget.

Mackan

Ytterligare en talangfull ytterforward alltså. Är precis som Annelie lite skeptisk och tycker att det är mer än fullt med talanger där redan (Yasin, Leonidsson, Ibrahim t.ex). Men men, bara att önska Gjerg lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.